Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia K900: Premiéra v Los Angeles, v prodeji od příštího roku

Jan Mička
Diskuze (28)
Autosalon v Los Angeles bude pro automobilku Kia významný. 19. listopadu zde totiž představí novou vlajkovou loď K900, která bude konkurovat německým prémiovým limuzínám.

Korejský Lexus LS – tak nějak by se dal vůz při pohledu na jeho profil charakterizovat. Na domácím trhu se bude jmenovat K9, původní název Quoris musel ustoupit na žádost čínské automobilky Qoros. V USA je již oficiálně známý pod názvem K900. Ostatně, za pár týdnů se s ním ve Spojených státech setkáme. Na letošním autosalonu v Los Angeles si totiž odbude světovou premiéru.

Datum zahájení prodeje dosud nebylo stanoveno, automobilka se však zaručila, že tak učiní v průběhu příštího roku. Pod kapotou se neobjeví vznětové motory, jak by se mohlo podle současného trendu prémiových značek zdát, ale pořádné zážehové agregáty. Základem se stane vidlicový šestiválec Lambda 3.8 o výkonu okolo 300 koní, který známe například z Hyundai Genesis Coupé. Alternativu bude tvořit masivní pětilitrový osmiválec Tau s předpokládaným výkonem 313 kW (426 koní). Oba motory by měly spolupracovat s automatickou osmistupňovou převodovkou, skrze kterou půjde výkon na zadní kola. Chybět by neměl ani systém pro nastavení čtyř jízdních profilů (Eco, Normal, Sport, Snow). Automobilka tvrdí, že rozložení hmotnosti mezi nápravami je v poměru 50:50.

Luxus není patrný jen navenek, ale také uvnitř. Chybět nebude multimediální systém s displejem o úhlopříčce 12,3“, jen o málo menší obrazovky najdeme v hlavových opěrkách předních sedadel. Řidiči poslouží Head-Up displej, zbytku posádky zase audio se sedmnácti reproduktory nebo vyhřívání a odvětrávání také pro zadní sedadla.

Jan Mička
Diskuze (28)
31. 10. 2013 10:16
Re: korejský sen
topper dej si studený obklad na hlavu...to je perlička za perličkou, nechceš psát sci-fi?
31. 10. 2013 06:02
Re: Kia K900
8-s
31. 10. 2013 05:59
Re: no konecne ....
Ocekavam od tebe obdobne prispeveky u kvalitnich prispevku nekterych VW fans... to jen kvuli tve, zajiste, nestrannosti :-!
Avatar - vabis
31. 10. 2013 00:57
Re: korejský sen
to pussykontrol: ale prd láska, to by to musel Ceedovi strkat do výfuku. Je za to placený, stejně jako Gilgit, hájí zaměstnavatele a příspěvky těch co nesouhlasí si povinně ukládá a diskredituje je. Týká se to samozřejmě více webů vč cizích. Ve smlouvě má napsané něco ve smyslu "anál lízá automobilového trhu". Stejně jako mají z hladového karvinska maminky samoživitelky na mateřské co sedí doma, koukají do přenosu ze skrytých kamer a dělají čárky kdo šel kolikrát na wc nebo zda si do kapsy někdo nedává šroubky atd.
30. 10. 2013 21:37
Re: korejský sen
počuj topper, to si robíš *, alebo to s tou láskou ku kia myslíš vážne? :-O