Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojeté vozy na protiúčet bude u dealerů Kia Motors vykupovat AAA Auto

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
Největší tuzemský autobazar AAA Auto bude od zájemců o nové vozy značky Kia vykupovat jejich ojetá auta, která nabídnou protiúčtem. Službu bude AAA nabízet u všech 62 tuzemských prodejců korejské značky.

Podle ředitele výkupu AAA Auto Petra Vaněčka musí až 80 procent zájemců o nové auto nejdříve prodat svůj ojetý vůz. "Západoevropská dealerství běžně vykazují 60 procent protiúčtů. Český trh je v tomto ohledu méně vyvinutý a většina prodejců registruje méně než 20 procent protiúčtů. My to ale teď chceme změnit," dodal Vaněček.

Kia podle manažera podnikových vozů Jana Veselého na prodeji ojetých aut s AAA spolupracuje řadu měsíců. "Nyní ale dáváme naší spolupráci pevný rámec," uvedl.

Zájem o ojeté automobily značky Kia v tuzemských autobazarech v posledních měsících rychle roste. Pozitivní roli hraje zahájení výroby na Slovensku i v České republice, díky kterému začínají zákazníci vnímat značku Kia jako domácí. Podle Vaněčka je důležitá i rychle rostoucí technická úroveň vozů značky, které se svojí kvalitou i spolehlivostí plně vyrovnají renomovaným evropským automobilkám.

Skupina AAA Auto působí na trhu již 18 let. V současné době provozuje síť 25 poboček v České republice a na Slovensku. Loni skupina prodala 37.215 automobilů.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (5)
30. 4. 2010 14:34
Re: nevyhodne
s tím že tam měsíc bude stát, pak to sníží za 39900.. další měsíc nic a pak se najde někdo kdo to ukecá na 35 tisíc.. takže to zas taková hrůza není. i autobazary musí z něčeho žít
30. 4. 2010 14:19
Re: nevyhodne
Prodat auto do AAA se vyplatí jedině u zachovale se tvářícího šrotu. Typicky auto od taxikáře nebo podnikatele po odstranění ochranné folie která se lepí hned na nová auta aby se nepoškodil lak. Udržované auto v dobrém technickém stavu se tam nevyplatí dat, lepší prodat sám - AAA má na každém autě min. 20tkč, na dražších i klidně 100.
Ale to je stejné u všech bazarů - třeba známej dal pěkné Daewoo Nubira s plynem do bazaru za 25 a druhý den bylo vystavené s cenovkou 49900.
30. 4. 2010 11:34
Re: nevyhodne
Obavam se, ze protiucet u AAA to jenom umocni...
30. 4. 2010 09:47
nevyhodne
Predpokladam, ze protiucet je znacne financne nevyhodny pre predavajuceho...