Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia odhalila facelift Sorenta pro domácí trh. Evropané se dočkají už brzy

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
Jihokorejská automobilka představila omlazenou verzi SUV Sorento. Kdy čerstvé provedení dorazí na evropské trhy?

Kia facelift modelu Sorento ukázala doma v Jižní Koreji, evropské trhy na oficiální premiéru zatím čekají. Vůz se měnil jen decentně, všimnout si můžeme přepracované chromované mřížky, jiných LED světlometů nebo čtvercovitě svítících mlhovek.

Pozměněnou záď pak rozeznáte podle nových zadních světel, dvojité koncovky výfuku či jiného spoileru. Celkově facelift Sorentu prospěl, po designové stránce nyní působí více luxusnějším dojmem.

V Jižní Koreji bude omlazený model pro rok 2018 nabízen s 2,2litrovou naftovou jednotkou, případně dvoulitrovým benzinem. Oba motory lze spárovat s osmistupňovou automatickou převodovkou.

Na evropských trzích se v tomto ohledu výrazné změny neočekávají. Dá se předpokládat, že středně velké SUV u nás bude i nadále nabízeno výhradně s agregáty 2.2 CRDI o výkonu 147 kW, které mohou spolupracovat se šestistupňovým manuálem, případně automatickou převodovkou o stejném počtu stupňů.

Kia zatím oficiálně neprozradila, kdy omlazené Sorento na evropské trhy dorazí, avšak předpokládá se, že premiéra pro veřejnost se uskuteční na zářijovém autosalonu ve Frankfurtu.

Stanislav Kolman
Diskuze (7)
21. 7. 2017 11:06
Motor
By to konečně chtělo výkonnější pohonnou jednotku.
Avatar - zaplosak
21. 7. 2017 09:09
Re: Bežte už niekam s tými faceliftami
ani jedna z věcí co píšete není pravda, klasický škodovkáři.... ;-)
Avatar - Auto CZ
21. 7. 2017 08:44
Bežte už niekam s tými faceliftami
stará popelnica s hrdzavejúcimi plechami, jej nepomôže ani každý kvartál meniť fasádu, cena servisu ako v mercedese, spotreba ako na avii, už aby to auto z Európy tiahlo čím ďalej. :-!
21. 7. 2017 05:52
Záběry
Na fotkách se nastavuje konečně i chlap. Tak to bude dobré i pro chlapa. ;-)
Avatar - Ada je zase tady
20. 7. 2017 23:29
Ano, ale
ještě by to chtělo zapracovat na dalších detailech - zejména aby po položení zadních sedadel vznikla zcela rovná plocha. A doufejme, že výrobce nebyl tak hloupý, aby nahradil ruční brzdu brzdou navijákovou.