Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Pro-cee´d – třídveřový model v sériovém provedení je odhalen

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (165)
Kia Motors Corporation odhalila první fotografii nového třídveřového modelu Pro-cee´d, který bude mít premiéru 11. září na letošním autosalonu ve Frankfurtu. Výroba se rozběhne ještě v letošním roce a prodej má být zahájen začátkem roku 2008.

Vůz vychází z koncepčního vozu, který se představil na pařížském autosalonu na podzim roku 2006. Nový sériový model byl vyvinut evropským designérským týmem automobilky Kia, který vedl šéf designu Peter Schreyer.

„Nová Kia Pro-cee´d je delší, nižší a lehčí než pětidveřový model a má ještě lepší jízdní vlastnosti“, říká Jean-Charles Lievens, senior viceprezident Kia Motors Europe a dodává: „ Kombinuje styl a praktičnost, náš nový třídveřový model bude jistě potěšením pro současné zákazníky značky Kia a přiláká i novou skupinu klientů, kteří o našich vozech zatím neuvažovali.“

Kia Pro-cee´d se bude vyrábět společně s dalšími modely Kia cee´d v továrně na Slovensku. První vozy by měly brány podniku začít opouštět letos v listopadu a první zákazníci si svůj vůz odvezou od dealerů začátkem roku 2008.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (165)
30. 7. 2007 07:45
Re: kia vs ostatní
Je fakt, ze asiatum chvili trva, nez srovnaji krok s dobou v otazce motoru, nadruhou stranu potom vzdycky prijdou s nejakym prevratnym resenim. Takze bych si dovolil prorokovat, ze to mozna bude trvat dele nez prijde nejaky turbomotor, ale potom to bude hodne zajimavy prditko :)
Avatar - vlafi
28. 7. 2007 14:40
Re: Vypadá dobře
[odkaz] to bylo řečí
27. 7. 2007 12:42
Re: Zkrachovale znacky
PS: Pro zaslepene fanatiky, co si budou myslet, ze jsem jenom zaryty odpurce Skodovky: Skodovka je mi ukradena, nemam proti ni nic, chvili jsem kociroval fabii a neni to tak spatny, jak obcas s trochou nadsazky rikam. Mela pro me vazne nedostatky a proto jsem ji zavrhl, ale nerikam, ze je to vylozene spatne auto. Jen rikam - jsou i lepsi a to nejen mezi premiovkami.
27. 7. 2007 12:38
Zkrachovale znacky
Kdyztak ctu tady tuhle diskuzi, napadaji me jiste otazky:

1. V cem je vlastne rozdil mezi automobilkou KIA a tou vasi opevovanou Skoda-Auto? Obe jsou stejne temer zkrachovale automobilky, ktere koupil velky koncern a pomalu je vytahnul nahoru. Jasne vidim reakce na tento prispevek: Protoze Skodnou koupili nemci a ne korejci. Dokazate se predstavit, ze by Skodnou nekoupil VW, ale treba Hyundai? Zkuste trochu nadhledu a mene zaslepenosti, to ze Cesi zacinaji byt v oblasti automobilismu silne Germanizovany narod jeste neznamena, ze by byla Skodovka v necem lepsi nez Kia. I prvni Kie byly komfortem a vyspelosti na hony pred kulatym Favoritem, ehm .. pardon - Felicii na ktere se skodovka stavela na nohy.

Ted tady mame Auto, na kterem pracovali evropsti konstrukteri a designeri a s Koreou ma spolecnyho mozna tak leda zakladni kapital a obchodni znacku. Cee'd stejne tak i i30 jsou v podstate evropska auta, ikdyz s vyrobena korejskym kapitalem.

2. Proc je stale tolik fanatiku, kteri nedokazou pripustit, ze jine automobilky porazi Schade?

3. Proc vam nevadi, ze napriklad Toyota vyrabi daleko kvalitnejsi a spolohlivejsi auta, ale vadi vam, ze auto, ktere zatim s prehledem Skodovenky porazi v ruznych testech vyrobila Korejska automobilka??
27. 7. 2007 12:23
Re: Vypadá dobře
Je treba si ale uvedomit, ze co je ceske automaticky neni automaticky to nejlepsi. Mozna v tomhle ma spousta zabednenych cechu znacne mezery.