Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Picanto a Rio: Úspěch v red dot design awards 2012

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (18)
Kia získala dvě nejvyšší ocenění za své modely Picanto a Rio v soutěži red dot design awards 2012.

Pětidveřové verze modelů Kia Picanto a Rio zvítězily v kategorii produktový design mezinárodně uznávané ankety red dot design awards, do které se pro rok 2012 zapsalo 1.800 výrobců z 58 zemí a přihlásili celkem více než 4.500 produktů z různých odvětví.

Mezinárodní porota složená z odborníků v oboru designu podrobila přihlášené výrobky detailnímu zkoumání a testování. Hodnotila se mimo jiné i míra inovace, funkčnost, ergonomie, ekologická kompatibilita a intuitivnost ovládání.

Tato dvě poslední vítězství znamenají pro značku Kia dovršení počtu šesti ocenění red dot, přičemž první cenu si v roce 2009 odvezl z mezinárodního klání městský crossover Soul. Další ocenění získalo v roce 2010 kompaktní MPV Kia Venga. V loňském roce to pak bylo jak kompaktní SUV Sportage, tak i sedan Kia Optima, který právě přichází na český trh.

Kia Optima byla zároveň získala titul best of the best - nejvyšším ocenění red dot, kterým porota vyznamenává ty nejlepší produkty z dané kategorie.

"Jsme velmi hrdí na další ocenění red dot pro Picanto a Rio," komentuje úspěchy značky její šéfdesigner Peter Schreyer. "Znamenají velkou poctu pro celý náš globální vývojový tým, protože oba vozy jsou plodem společné práce všech tří designových center Kia. Mám ohromnou radost, že spolupráce našich týmů v Koreji, Evropě a Americe je kreativní a tolik úspěšná."



Ondřej Pavlůsek
Diskuze (18)
17. 3. 2012 22:03
Re: RIO ano, Picanto ani náhodou
Také si myslím, že Chevrolet svým Sparkem předvádí harakiri.
Soul je mířen na jinou generaci (než jsme my, otcové rodin). Dceři se Soul velmi zamlouvá (mimojiné i Mini). V souvislosti se Soulem bych připomněl velmi dobrý postřeh _patrika - a to, že je to dobře stavěný vůz také pro seniory (pohodlnější nastupování/vystupování). A já bych do něj šel, pokud se tam vejde sekačka, pár pytlů s cementem... :-)
17. 3. 2012 18:59
Re: RIO ano, Picanto ani náhodou
Podobných príkladov ako malé auto vyzerať nemá, by sa našlo viac, taký Spark napríklad...
Soul je naopak dizajnovo vydarený kus, nie je odpudivý a je svojský a nezameniteľný. Viac cením stvárnenie jeho interiéru a jeho farebnosť - v tom skutočne vyniká, voči nemu sú aj mnohé luxusnejšie autá renomovanejších značiek iba konfekciou.
Čo potom taký Nissan Juke?
Avatar - Choochoo
16. 3. 2012 07:23
Re: Citigo
Tak tak, si dokazu predstavit ze by to dostal Golf, Octavka II, Superb, Passat, ale Fabie???? :no: To tu anketu uplne degradovalo ;-)
15. 3. 2012 23:18
Re: ty by si mal kandidovat na pacienta roka
Možná by byla lepší odpověď na moji otázku. Rád bych se dovzdělal. Čekal jsem, že mě někdo z koreafans pomůže vniknout do tajů červeného puntíku. Podel počtů cen a 100% úspěšností svých modelů těžko najdu lepší odborníky.
15. 3. 2012 22:54
Re: Citigo
Už jsem to našel. Mezi oceněnými jsou i Fabia II, Roomster a spousta jiných aut. Jen KIA to asi víc prezentuje.