Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Sportage se na IAA představí v provedení pro rok 2008

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Výroba SUV Kia Sportage se v letošním roce postupně přesunula do nového slovenského závodu. Na zářijovém autosalonu se představí po lehké modernizaci pro modelový rok 2008 a v této podobě bude opouštět brány slovenského podniku.

První evropský výrobní závod automobilky Kia letos přidal k prvnímu vyráběnému vozu, kterým je model cee´d, další dva jimiž jsou ceed´d Sporty Wagon a Sportage. Koncem letošního roku se k nim připojí čtvrtý model, kterým se stane třídveřový hatchback Pro – cee´d, jehož světová premiéra se uskuteční na frankfurtském autosalonu.

Pro modelový rok 2008 prodělalo SUV Sportage několik drobných změn. Na karoserii jsou nejviditelnějšími úpravami přepracovaná maska, zatmavené přední světlomety, větší vnější zpětná zrcátka, nová litá kola a nárazníky v barvě karoserie dostupné pro všechny verze.

K technickým zdokonalením patří přepracované řízení s posilovačem, které má být přesnější než bylo dosud. Standardem se stanou šestnáctipalcová kola s pneumatikami o rozměrech 215/65 R16. Přední brzdy dostanou kotouče o průměru 300 mm a Sportage se s nimi dokáže z rychlosti 100 km/h zastavit na 41,6 metrech. Kia Sportage modelového roku 2008 bude schopná utáhnout brzděný přívěs o celkové hmotnosti 1800 kg, zatímco současné provedení utáhne přívěs o hmotnosti 1600 kg.

V interiéru bude mít model 2008 upravená sedadla se sedáky prodlouženými o 40 mm a rozšířenými o 20 mm. Zadní sedadla dostanou o 5 mm nižší sedáky, aby byl získán větší prostor pro hlavy cestujících. Přepracováním uložení vnějších zpětných zrcátek by se měla snížit hladina hluku.

Zákazníci si budou u modelu pro rok 2008 moci vybírat z deseti laků karoserie a dvou odstínů čalounění interiéru. Záruka proti korozi karoserie bude u Sportage modelového roku 2008 na 10 let.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)