Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia v Ženevě: Konečně slibovaný hybrid

Dan Vořechovský
Diskuze (27)
Kia v Ženevě představí nejen studii kabrioletu, ale také dlouho očekávaný hybridní model.

Automobilka Kia oznámila, že na autosalonu v Ženevě poprvé představí hybridní prototyp modelu Rio. Kia neprozradila, zda půjde o hatchback nebo o sedan.

Model by však měl být poháněn kombinovaným hnacím ústrojím se zážehovým agregátem o objemu 1,4 l (67 kW) a elektromotorem o výkonu 12 kW. Na konci tohoto roku budou korejskému ministerstvu pro životní prostředí dodány za účelem testování první vozy. Postupem času by mělo korejské ministerstvo obdržet celkem až 4 tisíce těchto vozů.

Podrobné informace sdělí automobilka až na samotném autosalonu.

Dan Vořechovský
Diskuze (27)
25. 2. 2007 18:30
Re: Buducnost
Presne, napisal som nieco ine? DObre, ale tazko predajne.
24. 2. 2007 20:45
Buducnost
Buducnost zrejme nebude o hybridoch, dost argumentov hovori proti nim. Vysoke vyrobne naklady, vysoka cena, vassia hmotnost vozidla a tym padom vacsia spotreba energie a stale produkuju emisie. Nizsie, ale stale. Plus viac emisii ide do vzduchu pri ich vyrobe. Faktom ale zostava, ze ten blby Korejec, co nema rozum a iba kopiruje (ako sa tu rozkrikuju poniektori) predbehol vsetku konkurenciu (cest vynimkam), ktora sa mu doteraz iba posmievala, o celu konsku hlavu.
Avatar - R32
24. 2. 2007 16:35
Re: LOL
:yes: tak tak, nehovoriac o sieti čerpacích staníc na vodík... Zásuvku na 220V má v garáži prípadne doma každý... Hold US a EU čo sa týka alternatív prípadne hybridov zaspali dobu. 8-s
23. 2. 2007 20:34
cena a serie
vau, zajímá mě cena a kdy bude ser. výroba. kdyby to stálo podobně, jako běžné jejich vozy ted (o ten relativní rozdíl mín), tak by to bylo moc zajímavé. A to říkám i přesto, že jim nefandim...