Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kia Venga 2015: Facelift s výraznější přídí

Michal Fokt
Diskuze (14)
Malé MPV Kia Venga dostává pro nadcházející modelový rok omlazení, které rozhodně nepřehlédnete. Korejský prcek se teď tváří pěkně nasupeně.

Pro modelový rok 2015 přichystala automobilka Kia facelift svého malého MPV Venga, který nám ukáže už za pár dní na pařížském autosalonu. A dala si na něm dost záležet. Z roztomilého autíčka se stal pořádný drsňák - dostal o pořádný kus větší "tygří čumák", z něhož bylo odstraněno logo výrobce, ostřeji řezaný tvar předních světlometů a nový přední nárazník s rozměrným nasávacím otvorem, do něhož jsou zakomponovány mlhovky, lemované denními diodami.

Ostřejší tvar dostalo také okno pátých dveří, pozměněn byl zadní nárazník a optika zadních svítilen. Navíc je vůz vybaven novým designem 16" a 17" kol. Ke změnám došlo i v interiéru, jenž dostal přepracovaný středový panel a nové čalounění. Vengu bude možné vybavit vyhřívaným volantem a k dispozici bude též nový infotainment se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou, která současně slouží jako displej couvací kamery.

Škála motorů bude zahrnovat v závislosti na regionu šest benzinových a naftových motorů o objemu 1,4 a 1,6 l a sahá od 57 kW po 94 kW, zkombinovány budou standardně se šestistupňovým manuálem nebo alternativně se čtyřstupňovým automatem. Nedílnou součástí výbavy se stane systém ISG (Idle Stop & Go), jenž nejúspornějšímu turbodieselu 1,4 l zajistí emise oxidu uhličitého 114 g/km. Prodej vozu Kia Venga 2015 bude v Evropě zahájen zkraje příštího roku.

Michal Fokt
Diskuze (14)
Avatar - pallas
1. 10. 2014 12:03
Re: zlepsenie
podla mna ju práveže dokatovali.
Avatar - rohYpnol
30. 9. 2014 21:28
Omlazovací řez
Co funguje, mění jedině blázen. A Kia mezi blázny zcela jistě nepatří. FL připravili s grácií, dodali vozu mladosti, aniž by výrazněji měnili vzhled. Přesně takto se FL mají dělat :yes: :yes:
30. 9. 2014 15:25
Re: Žehlička...
Súhlasím s webpájovou tlamou >:D Všeobecne som tým Kia maskám neprišiel na chuť ale tuto je to najhoršie.Namiesto "tigrieho nosu" mi to pripomína skor nos ...hmm mopslíka?
30. 9. 2014 11:29
Re: Žehlička...
To je trouba >:D a těch přirovnání, ten by měl dostat na klávesnici zbrojní pas
Avatar - Emel
30. 9. 2014 09:44
Re: Žehlička...
Tak šup do Kie...

If you get the feeling of being watched in darkness when nobody is around, Venga is there.