Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kicherer K 60 EVO: SL 600 bi-turbo

Roman Daněk
Diskuze (3)
Německá tuningová firma Kicherer se specializuje na ladění vozů značky Mercedes-Benz. Jeden z jejich posledních paketů zlepšil výkon dvanáctiválce v modelu SL na 445 kW (605 k).

Top model SL600, nepočítaje tovární tuningy od AMG, má pod kapotou vidlicový dvanáctiválec o objemu 5,5 l s výkonem 368 kW v 5 000 ot/min. Právě tento model upravila německá ladičská firma Kicherer. Tuner motoru přidal přeplňování v podobě dvojice turbodmychadel, zlepšil sání a vyměnil výfukové potrubí. Všechny tyto úpravy zvedly výkon o 77 kW na celkových 445 kW (605 k).

Následovalo odstranění elektronického omezovače a K 60 EVO se hravě přenese přes magickou hranici 300 km/h. Pro vysoké rychlosti byla upravena i karosérie. Přední nárazník má na spodní hraně spoiler, na zádi se mimo čtveřice chromovaných koncovek s logem tunera objevil i difuzor pro usměrnění obtékajícího vzduchu a víko motoru je z lehkého karbonu.

Změny se dotkly nejen motoru, ale i brzdového systému: na přední nápravě jsou kotouče o průměru 380 mm s masivními třmeny.Modifikací prošel i podvozek a odpružení, vše sladěno s 20palcovými koly z lehkých slitin pro lepší jízdní vlastnosti.

V interiéru se zákazník dočká doplňků obložení z karbonu. Lišty na prazích pod dveřmi a plaketka na středovém panelu nesou jméno úpravce, označení modelu K 60 EVO a pořadové číslo. Po domluvě s tunerem je také možné nechat namontovat sportovní volant nebo anatomické skořepiny s vícebodobým bezpečnostním pásem.

Základní cena tuningového paketu K 60 EVO od společnosti Kicherer pro Mercedes-Benz SL600 je 35 tis. eur.

Roman Daněk
Diskuze (3)