Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Klaus bude jezdit Superbem

Ondřej Láník
Diskuze (88)
Prezident Václav Klaus bude používat černou Škodu Superb, jejíž pořizovací cena je asi 1,2 miliónu Kč. Jde tedy o velmi dobře vybavený model domácí značky, ale v porovnání s cenami předchozích prezidentských limuzín jde o relativně levný automobil.

Dnes dopoledne proběhne předání dvou Superbů do služeb Kanceláře prezidenta republiky. Prvních 6 limuzín hrad koupil, další dva jsou zapůjčeny mladoboleslavskou automobilkou.

Ve službách našich prezidentů se v posledních 13 letech vystřídaly všechny luxusní německé limuzíny (BMW 7, Mercedes-Benz S, Audi A8), ale třeba taky Renault 21 - jedno z prvních porevolučních reprezentačních aut. Jako doprovodná vozidla využíval prezident v posledních letech take švédská Volva a Saaby 9-5.

Při obnově vozového parku Kanceláře prezidenta republiky a Správy Pražského hradu po vypsané veřejné obchodní soutěži, nakoupila Kancelář prezidenta republiky šest vozů Škoda Superb ve standardní výbavě v ceně 5 082 617,34 Kč. Tyto vozy byly již Kanceláři prezidenta republiky předány. Mezi poraženými byl Mercedes, Volvo a Audi.

Škoda Auto a.s. na základě stejného systému podle kterého propůjčuje automobily k užívání státní správě učinila také Kanceláři prezidenta republiky nabídku na bezplatné užívání dalších dvou vozů. Kancelář prezidenta republiky této nabídky využila.

Prezident Václav Klaus bude používat černou Škodu Superb, jejíž pořizovací cena je asi 1,2 miliónu Kč. Jde tedy o velmi dobře vybavený model domácí značky, ale v porovnání s cenami předchozích prezidentských limuzín jde o relativně levný automobil. Pro každou automobilku je využívání jejich vozů představiteli státu velkou reklamou. Špatně se prodávajícímu Superbu toto povzbuzení pomůže k větší prestiži a ke zvýšení zájmu zákazníků. Kdo by nechtěl auto, ve kterém jezdí hlava státu ?

Jakou reprezentační limuzínu byste zvolili na místě prezidenta republiky a proč ?

Ondřej Láník
Diskuze (88)