Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kleemann CLS 50K S8 – elegantní raketa

Miroslav Kudělka
Diskuze (5)
Každý produkt firmy Kleemann je vždy vyváženou porcí elegance, sportovního stylu a excelentní dynamiky. Novinka CLS 50K S8 tato slova nadmíru potvrzuje.

Každý produkt firmy Kleemann je vždy vyváženou porcí elegance, sportovního stylu a excelentní dynamiky. Novinka CLS 50K S8 tato slova nadmíru potvrzuje.

Čtyřdveřové kupé Mercedes-Benz CLS vzbuzuje pozornost již samo o sobě a když se mu ještě dodá trochu adrenalinu, je z něj hvězda první velikosti. Dánský úpravce Kleemann se do vylepšování tohoto modelu pustil s vervou sobě vlastní a díky nasazení mechanického kompresoru, sportovních vačkových hřídelí, zcela přepracovaného sacího i výfukového potrubí se čtyřmi sportovními katalyzátory může zájemcům nabídnout pětilitrový osmiválec s výkonem 404 kW (595 k) při 5800 ot/min a vynikajícím točivým momentem 770 Nm při 2000 ot/min. Tyhle hodnoty umožňují luxusnímu vozu zrychlit z 0-100 km/h za 4,7 sekundy a na 200 km/h za 13,5 sekundy. Nejvyšší rychlost je podle zvyklostí firmy omezena na kulatých 300 km/h.

Náležitá péče byla věnována i podvozku. Ten dostal osvědčený přídavný řídící modul, který odpružení Airmatic snižuje o 35 mm a zvyšuje jeho tuhost. Pro základní model CLS s klasickými pružinami je v nabídce sada kratších pružina a sportovních tlumičů. Brzdy byly zcela vyměněny za extrémně výkonné jednotky s dutými a příčně vrtanými kotouči 396 x 36 mm a hliníkovými šestipístkovými třmeny na přední nápravě a 342 x 28 a čtyřpístkovými třmeny na zadní nápravě. Velká hliníková kola o průměrech 18 až 20“ vrcholí rozměrem 9,5 x 20 na předních kolech a 11 x 20 na zadních kolech. Obuta jsou do pneumatik 255/30 ZR 20 a 305/25 ZR 20.

Úpravy vnějšího vzhledu zůstaly podle tradice Kleemanna na velmi decentní úrovni. Na přídi přibyl spoiler pod sériovým nárazníkem a vzadu je spoiler na víku zavazadlového prostoru v kombinaci s difuzorem pod nárazníkem, který integruje dvě lichoběžníkové koncovky sportovního výfuku. Změny interiéru jsou pak v tradičních mezích. Nabízí se kožené čalounění, obklady ze dřeva, kompozitu a hliníku, obligátní koberce s logem a osvětlené vstupní prahy dveří.

Miroslav Kudělka
Diskuze (5)