Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kodiaq opět zachycen na D11. Jako první škodovka má full LED světlomety (aktualizováno)

Jan Mička
Diskuze (65)
Škoda Kodiaq se po našich silnicích prohání, jako by se nechumelilo. Čtenář Jiří zachytil maskovaný prototyp na dálnici z Prahy do Hradce Králové.

Aktualizace 4.8.2016: Článek jsme doplnili o video. Maskovanou Škodu Kodiaq natočil na hradecké dálnici Daniel Myška z Poděbrad.

Skoro by se až chtělo říci následující: nečekejte na premiéru Škody Kodiaq, stačí se projet po dálnici D11 z Prahy do Hradce Králové a chytíte si toho svého. Před čtrnácti dny nám poskytnul snímky dvou maskovaných prototypů čtenář Jiří Čejgl s doplněním, že se v jednu chvíli na silnici pohybovalo více než pět exemplářů. Vozy jsou na rozdíl od prototypů, se kterými jsme nedávno jezdili na mezinárodní prezentaci v Norsku, maskované pouze minimálně, klíčové prvky jako jsou světla nebo boční linky však stále schovávají.

Nové snímky nám zaslal čtenář Jiří Zeman. Pořídil je na dálnic D11 ve směru od Prahy a zachycují zejména přední a zadní části. Z čelního pohledu jsou hezky patrné plně diodové světlomety, které podle informací našeho dobře informovaného zdroje dostane také superb a modernizovaná octavia, zezadu byste si ale prototyp stále klidně popletli s Land Roverem Discovery Sport.

Jakl jsme uvedli již dříve, do premiéry Škody Kodiaq moc času nezbývá. Představí se již 1. září v Berlíně, kde budeme i s kamerou, a bezprostředně poté přineseme první statické dojmy. V duchu kodiaqu se ponese také stánek škodovky na říjnovém autosalonu v Paříži, kde by mohl být zveřejněn také ceník pro český trh. První produkční exempláře se na silnicích objeví z kraje příštího roku.

Jde o jednu z nejdůležitějších novinek letošního roku, pokud jste tedy také měli to štěstí a potkali na silnici maskovaný prototyp kodiaqu, budeme rádi, když se s námi podělíte o případné snímky!

Foto: Jiří Zeman

Jan Mička
Diskuze (65)
10. 8. 2016 14:33
Re: Vidím ostřikovače, takže žádný limit 2000 lm pro LED?
Vsimol som si vo viac cennikoch, ze aj pri LED ako standard je moznost priplatku za "vysokovykonne LED" a podobne, vacsinou naviazane na system adaptivnych LED svetiel.
Avatar - Shr3k
5. 8. 2016 00:56
Re: Vidím ostřikovače, takže žádný limit 2000 lm pro LED?
Pokud mají na potkávacích méně než 2000, tak nemusí. Výše zmíněný předpis platí pro všechny zdroje. Passat má dvoje různé LED, jedny plnotučné s ostřikovači a druhé < 2000.
Avatar - pallas
5. 8. 2016 00:38
Re: nech ho už konečne
tak ale s každým článkom zároveň cinkne faktura do Boleslavi
Avatar - pallas
5. 8. 2016 00:37
Re: nech ho už konečne
nech ho už konečne nejaký zamestnanec škodovky nacvaká vo fabrike do detailov na mobil, a pustí fotky na net. Nie preto, že by som bol naň zvedavý, ale aby škodováckych PR-ov konečne prestali baviť takéto udičky
4. 8. 2016 22:02
Re: Vidím ostřikovače, takže žádný limit 2000 lm pro LED?
nikoho neoslnuji, lom svetla standardni s halogenovou zarovkou, serizeno na STK...zatim jsem mel tu cest potkat za sebou BMW a Mondeo a s origo LED a z dalky to hodne neprijemne oslnovalo..a avitivost teto sady v porovnani s origo na Mondeu? zadna..krom ceny, naopak lom svetla v projektoru z dalky prechazel az do neprijemne fialove a nic prijemneho to nebylo