Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Také Koenigsegg plánuje čtyřdveřový model

Michal Fokt
Diskuze (0)
Už nějaký čas se hovoří o tom, že Koenigsegg uvažuje o druhém modelu. K překvapení všech ovšem nepůjde o malý sporťák, ale o čtyřdveřový model.

Koenigsegg doposud vždy vyráběl (pokud nepočítáme limitované edice) jen jediný vůz, byť v různých variantách, teď však se poprvé ve své krátké existenci chystá produkovat (relativně sériově) souběžně dva modely. O nabídce, tvořené dvěma automobily, se už nějaký čas spekuluje a očekávalo se, že k extrémnímu, skoro až polozávodnímu supersportu švédská značka přidá ještě menší, cenově dostupnější sporťák formátu Porsche 911.

To však nyní automobilka ústy svého šéfa Christiana von Koenigsegg kategoricky odmítla, ba co víc, rýsují se překvapivé skutečnosti. Vlastník švédské značky totiž v rozhovoru pro Top Gear připustil, že "si dovede v nabídce představit čtyřdveřový model". Současně dodává, že bychom se měli dočkat do pěti let, ovšem patrně to bude dříve.

Kategorie Porsche 911, McLarenu 650S, 488 GTB a dalších vozů se podle Koenigsegga stala sršním hnízdem, jemuž by se švédská značka chtěla vyhnout. Současně však majitel švédské značky odmítl upřesnit, jakým směrem se bude nový model ubírat, zvlášť s ohledem na velmi nekompromisní charakter dosavadních modelů. V případě sedanu by ovšem mnohem větší smysl dávalo luxusní granturismo, zacílené na Panameru a Rapide.

Michal Fokt
Diskuze (0)