Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koenigsegg: Za změnu laku pokuta přes 1,6 milionu korun

Michal Fokt
Diskuze (18)
Švédský výrobce superaut Koenigsegg udělá zákazníkům, co jim na očích vidí, i když je to po termínu. Ale něco to stojí...

Zvykli jsme si, že v ceně auta většinou bývají jen základní laky a za různé perleťové, matné a metalické je třeba si připlatit. Někdy to jsou tisíce, jindy desítky tisíc a občas i statisíce. Společné mají především to, že jakmile auto objednáte, už s jeho barvou těžko něco svedete. To u Koenigseggu jsou asi zvyklí na ledacos, proto podle prodejních šéfů značky Andrease Petrea a Tariqa Aliho umožňují i jeho dodatečnou změnu.

Manažeři v rozhovoru pro Car Buzz prozradili, že zákazník musí na své auto od objednání čekat dlouhých osmnáct měsíců a za tu dobu se pochopitelně může stát cokoli, třeba změníte barvu vlasů, popřípadě přítelkyně, proto lze názor na lak v průběhu času změnit. Ovšem jen do okamžiku, kdy dostane budoucí majitel e-mail, že datem jeho doručení už není možné změnu provést.

Jenže aby multimilionář kvůli náhlému hnutí mysli nemusel auto obratem prodat a čekat přes rok na auto se správnou barvou, Koenigsegg umožňuje změnit barvu i po tomto "deadlinu". Má to ovšem háček - navýší to cenu o 60 tisíc euro, což je při současném kurzu koruny více, než 1,6 milionu korun! Navíc se čekací lhůta prodlouží o čtvrt roku.

Obchodníci Koenigseggu se už tak pochlubili celou řádkou úspěšně prodaných letošních ženevských novinek Regera a Agera RS, několik z nich už mělo majitele prostě proto, že zavolali stávajícím klientům, kteří projevili nadšený zájem, aniž by viděli jedinou fotografii nebo věděli cokoli o technických údajích.

Michal Fokt
Diskuze (18)
Avatar - Iv8
13. 3. 2015 08:04
Re: Pro budoucí majtele Koenigseggu
A těm ostatním to může být jedno.
Avatar - Iv8
13. 3. 2015 08:03
Re: Bulvární nadpis
Souhlas, když napíšou pokuta, tak by měli také napsat kolik stojí vlastní přelakování. ;-)
12. 3. 2015 19:25
Re: Pokuta
[odkaz]

Je úsměvné, jak se mě snažíš shodit, ale je to taky k pláči. Překvapuje mne, že pokud jsi to vnímal podobně jako já (což tak nějak tuším z formulace tvé odpovědi), tak že ti ten rozpor nevadí - něco, co se učí už v páté, šesté třídě ?

Toto není web pro specialisty, ale není to ani web o vtipech. Pokud je jeho cílem informovat o něčem, tak by to měl říct tak, jak to je. Jinak je to lež nebo manipulace. Je smutné, že dnes už se takový způsob vyjadřování používá tak často, že si toho většina lidí nevšímá a považuje to za normální a možná dokonce správné... :no:
12. 3. 2015 18:28
Re: Pokuta
A kvůli tomu je to bulvární? No možná se to tak jeví kmenu automobilových všeználků a rozumbradů,jehož jazyku já nerozumím.Mně to přišlo docela vtipné,ale holt každý jsme jiný.
12. 3. 2015 18:09
Re: Pokuta
Opravdu mimoňské ? Co sis představil po přečtení nadpisu předtím, než sis přečetl i samotný článek ? Opravdu to, že dodatečná změna laku u auta vyrábějícího se více než rok může přinést vícenáklady, které si výrobce naúčtuje ? Můj první dojem byl, že majitel si nesmí vlastní auto ani přelakovat, jinak bude tvrdě platit. Samozřejmě článek se ukázal být o něčem docela jiném - a to je podle mého bulvární...