Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kolové nakladače Volvo série H (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Volvo Construction Equipment představuje kolové nakladače L60H, L70H a L90H s šestilitrovými šestiválcovými vznětovými motory.

Nové kolové nakladače L60H, L70H a L90H od společnosti Volvo Construction Equipment (Volvo CE) mají představovat univerzální stroje, které nejen ve srovnání se svými předchůdci nabídnou vyšší odolnost, komfort a efektivitu.

Tyto kolové nakladače s šestilitrovým vznětovým motorem Volvo Stage IV nabízejí výkon 123 kW, 127 kW a 137 kW, zatímco točivý moment má nejvyšší hodnoty 820 N.m, 853 N.m a 934 N.m při 1400 min-1.

Volvo CE uvádí, že všechny tři verze se vyznačují nízkou spotřebou paliva a emisemi škodlivých výfukových plynů. K tomu přispívá i pedál Eco, udržující provoz motoru v ekonomických otáčkách.

Díky hydraulice se snímáním zátěže, upravující výkon pro konkrétní úkol se zvyšuje přesnost nakladače a rovněž dochází ke snižování spotřeby paliva.

Vedle efektivity provozu mají nové kolové nakladače vynikat i komfortem v kabině. Ta vyniká nabídkou výhledu do okolí stroje, velmi dobrým odhlučněním a minimálním přenosem vibrací účinnou klimatizaci.

Inteligentní systém s rozhraním HMI informuje operátora o všech informacím ze stroje, které jsou nezbytné ke snadnému ovládání stroje.

Standardně dodávaná automatická regulace teploty, Standard Automatic Heat Control (AHC), a klimatizace zajistí pohodlné prostředí v kabině. Systém filtrování vzduchu Volvo 90 % vzduchu z kabiny recirkuluje přes hlavní filtr, který průběžně odstraňuje prach.

Kapota motoru vyrobena z jediného kusu s motorizovaným ovládáním se otevírá do širokého úhlu, což umožňuje pohodlný přístup do motorového prostoru a míst, kde se provádí údržba motoru. Tato místa jsou strategicky seskupena tak, aby bylo možné provádět servisní prohlídky rychle a jednoduše.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)