Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kompaktní audi dostanou novou klimatizaci, uleví alergikům

David Bureš
Diskuze (6)
Vylepšená klimatizace díky novému filtru neutralizuje většinu alergenů. Namontovat ji bude možné i do stávajících modelů.

Kompaktní modely značky Audi v létě dostanou klimatizaci s novým filtrem, který ze vzduchu neodstraňuje jen jemné částice a škodlivé plyny, ale také neutralizuje většinu alergenů. Od června se inovované klimatizace dočkají modely A1, A3, Q3 a TT. Nové Q2 ji dostane hned od zahájení produkce.

Nový filtr v klimatizační soustavě bude používán ve dvou verzích, z nichž každá je tvořená třemi vrstvami. O odstranění alergenů ze vzduchu se stará právě nová vnější vrstva.

Jedna z nabízených variant eliminuje alergeny pomocí polyfenolů, což jsou bioaktivní látky rostlinného původu, které se vážou k receptorům alergenů. Druhá varianta používá k dosažení požadovaného efektu modifikaci proteinové struktury.

Také zbývající dvě vrstvy přispívají ke kvalitě vzduchu v interiéru. Filtrační vrstva ze speciálních mikrovláken odstraňuje ze vzduchu dokonce i ty nejnepatrnější částice. Plynné nečistoty jsou zase zachycovány vrstvou aktivního uhlí.

Nezávislé testy specializovaných zkušebních institucí potvrzují vysokou účinnost nových filtrů Audi. Filtry prošly zkouškami u SGS Fresenius zkoumající vlastnosti alergenů a Fiatec GmbH, která testuje vlastnosti filtrů.

Audi tvrdí, že uspořádání vrstev zajišťuje dokonalé odstraňování nežádoucích látek a průchodnost filtru pro klimatizovaný vzduch po celou dobu jeho životnosti. Výhodou je pak fakt, že nový filtr je možné namontovat i do již vyrobených vozů výše uvedených modelových řad.

David Bureš
Diskuze (6)
20. 5. 2016 08:46
Re: Hm
Novinkou je nějaká polyfenolická vrstva s mikrobiálním povlakem. Jinak je to klasika s aktivním uhlím (klasikou nechci říct, že ostatní vrstvy nejsou špičkové).
Avatar - Londonbridge
19. 5. 2016 17:44
Ulevi...
A co kdyz si alergig ulevi v kabine....?
19. 5. 2016 16:26
Hm
Mám dojem, že půjde o normální HEPA kabinový filtr. Co je na tom tak přelomového?
Avatar - Ham.
19. 5. 2016 13:38
Re: Někteří člověci by spíše ocenili, .......
Ale to běžný filtr umí, tedy pokud je pravidelně vyměňován a používá se kvalitní s aktivním uhlím. Jednak odchytává pevné částice (asi největší zdravotní riziko z přímovstřikových dieselů i benzínů) a vrstva aktivního uhlí absorbuje škodlivé plyny (ozón, emisní plyny NOx atd.).
19. 5. 2016 13:38
Někteří člověci by spíše ocenili, .......
...... kdyby redakce pridala informaci ze se jedna o vynalez MANN FILTER a ze je mozne tyto filtry namontovat do temer vsech vozu misto normalniho filtru.

[odkaz]