Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Koncept Jaguar R-D6

Ladislav Čermák
Diskuze (23)
Další čtyřdveřové kupé je k vidění i mezi šelmami z Coventry. Hliníková studie limuzíny s oblou střechou přináší shake značkové klasiky, reprezentované stylingem přídě a interiéru

Další čtyřdveřové kupé je k vidění i mezi šelmami z Coventry. Hliníková studie limuzíny s oblou střechou přináší shake značkové klasiky, reprezentované stylingem přídě a interiéru, a futurismu, prostupujícího překvapivě skosenou zádí á la Mazda a elegantními 21“ koly. Minulé doby připomíná i otevírání zadního páru dveří dozadu, přímo Jaguar E pak evokují postranní panty víka zavazadelníku. Vnitřek se čtyřmi samostatnými křesly v hojné míře obsahuje jemnou kůži, leštěný hliník a tradiční jaguarovský materiál – ušlechtilé dřevo v povrchové úpravě „piano black“.

I Angličané se chytili naftového boomu a jako zdroj síly použili předsériový hi-tech 24ventilový biturbodiesel Common Rail 2,7 l V6 z lehkých slitin, vyvíjející 170 kW (231 k) a 500 Nm. Tyto medvědí hodnoty poněkud překvapivě přenáší ručně řazená šestistupňová převodovka, katapultující jaga na stovku za méně než 6 sekund a díky nízké hmotnosti (cca 1500 kg) pokračuje akcelerace až do elektronicky omezených 250km/h.

Ladislav Čermák
Diskuze (23)