Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Konec spekulací: Lamborghini ukáže v Pekingu SUV jménem Urus

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
Lamborghini na autosalonu v Pekingu již za několik dní představí své nové SUV.

Třetí modelovou řadou nebude čtyřdveřový model, vycházející ze studie Estoque, ale SUV, které se má jmenovat Urus, což je jiné označení jednoho z předchůdců dnešního domácího skotu.

Lamborghini prozatím zveřejnilo pouze stylizovanou siluetu, která může a nemusí naznačovat, že se novinka svým designem zařadí po bok současných ostře řezaných supersportů Aventador a Gallardo.

Kromě odhalení skici byl zveřejněn i přesný termín odhalení nového SUV. Premiéra proběhne v Pekingu v pondělí 23. dubna ve 12:30 tamního času. Lamborghini tak po téměř dvaceti letech představí nový model, který má být schopen jízdy i mimo zpevněné vozovky.

Návrat ostrého off-roadu, jakým bylo LM 002 a předním Cheetah s 5,9litrovým motorem Chrysler před zadní nápravou se rozhodně konat nebude. Novinka má být spíše crossoverem a na jejím vývoji se podle neoficiálních informací podílí automobilka Bentley, která svůj příspěvek do kategorie SUV v podobě konceptu EXP 9 F předvedla v březnu v Ženevě.

Stejně jako v případě jména, u nějž není stále stoprocentně jisté, zda bude Urus nebo již dříve v médiích omílané Deimos, není jasné ani jaká technika se bude ukrývat pod kapotou. Jako nejpravděpodobnější se zdá použití některého ze stávajících V10 nebo V12 motorů. Výkon se má pohybovat okolo 441 kW (600 k).

Některá média uvádějí, že má nové SUV, jehož hmotnost se i přes použití lehkých materiálů přiblíží dvěma tunám, kombinovat výkonný zážehový motor s elektromotorem, s nímž bude schopno ujet až 25 km čistě na elektřinu.

Šéf Lamborghini Stephan Winkelmann se nedávno nechal slyšet, že firma by mohla uvést podobný model na trh v roce 2017. To však mohlo být jen záměrné čeření vody před pekingským autosalonem.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (5)
20. 4. 2012 14:15
Konec spekulaci
"Stejně jako v případě jména, u nějž není stále stoprocentně jisté, zda bude Urus nebo již dříve v médiích omílané Deimos".... :no:
20. 4. 2012 13:09
Re: Návrat ke kořenům
Mně se s Urus vybavilo toto:

[odkaz]
20. 4. 2012 11:21
Re: Návrat ke kořenům
[odkaz]

Tak tak. ;-)
Avatar - Peto02
20. 4. 2012 11:20
Re: Návrat ke kořenům
Ked moze stale vyrabat traktory (s tymi zacinalo), tak preco by Lamborghini nemohlo vyrabat aj terrene automobily...
20. 4. 2012 10:53
Návrat ke kořenům
Zajímalo by mě, jaký rozruch vyvolal příchod LM 002 v tehdejší době. Pořád se tvrdí, co je a co není tradicí značky a hle, Lambo mělo SUV (off-road), je to v klidu.. :-!