Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kontrola autobusů a náklaďáků ukázala pochybení u desetiny z nich

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Dvoudenní policejní kontrola téměř dvou stovek autobusů a nákladních aut v Praze ukázala pochybení u více než desetiny z nich.

Policisté během kontroly odhalili i řidiče autobusu se zákazem řízení a také několik šoférů, kteří nedodržovali předepsané doby řízení a odpočinku. Informaci oznámil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Mezinárodní policejní akce se konala na konci minulého pracovního týdne. Policisté prověřili 166 nákladních aut a 15 autobusů. "Vezmeme-li v potaz, že podrobná kontrola jednoho takového auta trvá průměrně hodinu, můžeme hovořit o značném množství zkontrolovaných," sdělil Hulan. Porušení zákona odhalila policie ve 25 případech.

Většina prohřešků se týkala technického stavu vozů. "U autobusů policisté zjistili ta nejzávažnější pochybení v podobě nedodržení předepsaných dob řízení a odpočinků. Ve dvou případech uložili policisté zahraničním řidičům kauce v řádu desítek tisíc korun," uvedl policejní mluvčí.

Asi nejvážnější prohřešek ukázala kontrola jednoho výletního autobusu plného turistů na Václavském náměstí. "Za volantem seděl osmatřicetiletý muž, který má vysloven platný zákaz řízení. Své počínání řidič zdůvodnil tím, že si chtěl přivydělat nějakou tu korunu, a proto se rozhodl riskovat. Bohužel pro něj mu to nevyšlo. Skončil na policejní služebně pro podezření z maření výkonu úředního rozhodnutí, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky," oznámil Hulan.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (7)
Avatar - Bubáq
19. 2. 2014 07:33
Re: Vždycky ne mě jdou mrákoty
Jak skvělá ukázka typicky české povahy: namísto zamyšlení nad tím, proč to PM2 napsal, přichází názor génia, jemuž není na planetě rovno, člověka, jenž ví všechno nejlépe, zatímco všichni ostatní jsou tupci a nezaslouží si nic jiného, než zašlapání do země a zbavení volebního práva! Jak české ... ;-) .
Takže na vysvětlenou: svůj názor jsem napsal proto, že jsem na silnicích každý den, a protože mám výše popsané zkušenosti.
A protože mám řidičské zkušenosti také ze všech okolních zemí, opravdu si přeji, aby kromě skrytého dohledu (nedostatečného co do kvantity, i co do kvality) byla dopravní policie na silnicích také vidět. Hádej, proč?
P.S. Zatím jsem nepotkal šikanující policejní hlídku: co do chování českých dopravních policistů při kontrole, přestupku nebo při nehodě, nemám si nač stěžovat.
18. 2. 2014 23:21
Úvodní foto
jenom by mě zajmalo co tam chlaci vážej na tom kamionu, když je prázdnej, nebo naloženej něčim lehkym >:D
18. 2. 2014 22:09
Re: Vždycky ne mě jdou mrákoty
Kdyz clovek jezdi po jednickach a dalnicich tak potkava hlidku mnohokrat a kolikrat o tom ani nevi. Kdyz jezdim na nachod z HK tak potkavam hlidku bud v Octavii nebo Passatu minimalne kazdy druhy den. A je pravda ze to co oni vyberou z toho provozu, nejsou auta co prekroci rychlost do 10 km/h ale mnohem vic. Na dalnici krouzi s Passaty a Superby skoro nepretrzite, jen je to proste velka plocha kterou obsahnou.
18. 2. 2014 18:16
Re: Vždycky ne mě jdou mrákoty
Zkus se nejdřív zamyslet, než něco napíšeš. Přijdeš mi jako člověk, který si bude stěžovat na všechno...

Že nejsou vidět? Dneska se preferuje skrytý dohled. Proč ne?

Násobně víc aut? Došlo ti, že to jsou jen čísla nákladních aut a autobusů???

Číhání za bukem? No nevím, ale zrovna u NA a autobusů se holt za bukem číhat musí. Ono totiž není jednoduchý zastavit autobus nebo náklaďák tak, aby netvořil překážku. U ADR je to ještě složitější...

A jak to Passaty natočily? Není to tím, že je jen nevidíš? To je právě ten skrytej dohled...

Mám dojem, že kdybys všude viděl policejní auto, budeš remcat úplně stejně... Buď rád, že hlídku nepotkáváš osobně...:-D Pak bys totiž zas psal o tom, jak tě šikanovali a bla bla bla, místo aby chytali piráty... Každej by měl začít sám u sebe. A pokud by se všichni zamysleli, ta dopravní policie by byla zbytečná... ;-)
Avatar - Bubáq
18. 2. 2014 16:28
Vždycky ne mě jdou mrákoty
...když se objeví zpráva tohoto typu. Česká dopravní policie MUSÍ organizovat takovéhle akce, abychom o ní vůbec něco věděli!
Že by měli být na silnicích vidět každý den?
Že by měli zkontrolovat násobně více aut, než stihli za tyhle 2 dny?
Že by měli po silnicích jezdit, kontrolovat chování řidičů za jizdy, namísto číhání za bukem?
Že nikdo nechápe, kde stíhací pasáty dokázaly natočit 300.000 km za 5 let, když prakticky nejsou na dálnicích a na silnicích 1. třídy vidět?
Hm, trhněte si nohou, my jsme česká policie.
Nám stačí, když si na dveře napíšeme "pomáhat a chránit". To stačí....
Kdy už se chování policie konečně změní, abychom měli klid, že naše daně nám zaměstnavatelé nestrhávají pro nic za nic?!