Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Korutany: Opičí zoo Affenberg a hrad Landskron

Vitek
Diskuze (0)
Popularitu rezervace Opičí hora (Affenberg) zvýšil před několika lety útěk jejích obyvatel, kterým se zalíbilo na dálnici kolem Villachu.

Denně od dubna do října v hodinových intervalech (od 9:30) je možné se s průvodcem vydat mezi početnou tlupu makaků (cca 150), pro které je typická přísná hierarchie. Dokud dominantní samec neprojeví nezájem, nikdo se například banánu podaného průvodcem nedotkne. Důrazná varování pro návštěvníky: nekrmit, nedívat se opicím do očí a hlídat si své věci, kromě baťůžků či kabelek také brýle, čepice a hlavně kamery a fotoaparáty. Na hradu si nenechte ujít návštěvu vyhlídkové terasy. Dvouhodinové menu v restauraci přijde na osobu ve skupině (včetně nápojů) na 38 eur.

Opiči zoo Affenberg (ceny v EUR)
Dospělí 11
Děti (4-14) 5
Studenti/senioři 9
Rodina (2+2) 28
Skupiny
Dospělí 9
Děti 4,50
Hrad Landskron Zoo/show Zoo
Dospělí 11 5
Děti (6-14) 5 4,50

autotip autotip

Tip AutoTipu

Orlí show na hradu Landskron, který se tyčí nad zoo. Mezi opevněními najdete nejen příjemnou zámeckou kavárnu a restauraci, ale také voliéry s dravými ptáky. V daných intervalech se zde koná také show ornitologa s dravci. K hradu dojdete pěšky nebo dojedete (poplatek 2 eura) autem. Parkování už zdarma.

autotip autotip

Vitek
Diskuze (0)