Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Jiří Křenek: Nejlepší fotografie roku 2014, díl 2.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Také v letošním roce jsme pro vás připravili rozsáhlé galerie fotografií Jiřího Křenka. V druhém síle se zaměříme na krásné dívky z oblíbeného prostředí Formule 1.

Nebudeme daleko od pravdy s tvrzením, že Jiří Křenek (40) patří k nejuznávanějším fotografům z Česka, a dost možná i na světě. Jeho um, cit a lásku k řemeslu vám přinášejí časopisy našeho vydavatelství již celé roky, a čas od času vám umožníme nahlédnout také my, Auto.cz. Stejně jako v loňském roce proto postupně zveřejníme trojici rozsáhlých galerií, přičemž v druhém díle se zaměříme na dívky z prostředí Formule 1.

Jiří Křenek je jediným občanem České republiky, který má udělenou akreditaci k fotografování závodů Formule 1. V letošním roce se zúčastnil většiny podniků jako oficiální fotograf vítězného týmu F1 Mercedes AMG Petronas. Absolvoval Střední odborné fotografické učiliště v Praze, Institut tvůrčí fotografie Slezské univerzity v Opavě.

Roky Křenkových studií rozhodně nepřišly vniveč, což dokládá také řada vážených ocenění - mimo jiné dvě první místa v soutěži Czech Press Photo v letech 2000 a 2002, grant pražského primátora (2001), hlavní cenu Talentinum (2001), první cenu za nejlepší výtvarnou fotografii motoristického sportu v Paříži (2004) nebo Cenu Jaromíra Funkeho za druhé místo v soutěži o nejlepšího českého fotografa do 35 let (2004).

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Avatar - dolfi
29. 12. 2014 22:40
Re: Krásky
Vannak jó punci? ;-)
Avatar - 3_diamanty
29. 12. 2014 22:19
Re: Krásky
za mna madarsky su jednoznacne top ;-) ... uz sa tesim na leto a kupanie v madarskych kupaliskach, osobne prave do madarska chodim najradsej lebo nase kupka stoja za milu jarmilu..... a kvoli peknym babenkam ake tam maju by som siel hoci aj dnes o polnoci ....

uz nech je tu leto a .... hura do Tiszaujvarosu :yes:
29. 12. 2014 13:42
Krásky
Z fotografii je jasne najma to, ze nase dievcata (Slovenky, Cesky, Polky, Madarky) su stale top...