Které pneumatiky jsou pro mě tuto zimu ty pravé?

Prezentace klienta
Diskuze (1)
Znáte rozdíl mezi pneumatikou se symbolem „tří vrcholků hor a vločkou sněhu“ a pneumatikou „M+S“? Čtěte dále.

S blížící se studenou zimou nastává čas připravit vaše auto k tomu, aby si poradilo s veškerým možným sněžením a poklesem teplot. Jednou z prvních věcí, kterou musíte promyslet z důvodů bezpečnosti vaší rodiny, jsou zimní pneumatiky. Ale znáte rozdíl mezi pneumatikou se symbolem „tří vrcholků hor a vločkou sněhu“ a pneumatikou „M+S“?

Protože jsou vaše pneumatiky jediným styčným bodem vašeho auta se zasněženou, ledovou nebo mokrou silnicí, musíte si být jistí, že jste vybrali ty správné. Pouze pneumatiky, které nesou symbol tří vrcholků hor a vločky sněhu (sněhová vločka uvnitř hory), byly testovány pro použití v těžkých sněhových podmínkách.

Pokud si přejete zimní pneumatiky, které jsou vhodné pro široké použití v zimních podmínkách, stojí za to podívat se na pneumatiky, jako jsou ty v řadě Michelin Alpin. Zimní pneumatiky mohou zkrátit na polovinu brzdnou vzdálenost ve sněhových podmínkách a lépe než běžné pneumatiky se adaptují na nízké teploty.

Co jsou pneumatiky s označením „M+S“?

Pneumatiky „M+S“, neboli pneumatiky typu bahno a sníh, byly speciálně navrženy ke zlepšení výkonu vašeho auta v blátě a čerstvém nebo tajícím sněhu. Symbol „M+S“ se vztahuje na konstrukci dezénu pneumatiky, který má obecně pevné drážky a/nebo bloky dezénu umístěny dále od sebe, než je tomu u běžných pneumatik. Některé pneumatiky typu „M+S“ se také prodávají jako pneumatiky pro všechna období, vhodné pro použití po celý rok, nicméně jejich výkon není tak vysoký jako u speciálních letních pneumatik za horkého počasí nebo zimních pneumatik za studeného počasí. Ne všechny pneumatiky bláto a sníh bylo testovány jako zimní pneumatiky. Na druhé straně , všechny zimní pneumatiky nesou značku M+S.

Tipy pro pneumatiky v zimě

Ujistěte se, že jste vy i vaše auto připraveni na zimu. Stejně jako je důležitý výběr správné pneumatiky, je také důležité kontrolovat jejich tlak, protože ten bude klesat spolu se snižováním okolní teploty. Výrobci doporučují také výměnu všech 4 pneumatik za zimní pneumatiky proto, abyste měli za ztížených jízdních podmínek maximální kontrolu nad vaším autem. Rychlostní index je často u zimních pneumatik nižší, proto dodržujte doporučení výrobce pneumatiky.

Jízda se správnými zimními pneumatikami zlepší váš záběr, maximalizuje vaši bezpečnost a umožní vašemu autu optimální výkon.

Přináší vám MICHELIN

Prezentace klienta
Diskuze (1)
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly
18. 8. 2012 23:03
Test
Já vybírám zásadně podle testů zimních pneumatik, třeba [odkaz]