Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lacko doplácí na špinavou hru soupeřů. I přesto s Buggyrou stále vede ETRC (+video)

Jan Mička
Diskuze (0)
Závod na Nürburgringu je v evropském šampionátu tahačů (ETRC) považován za velký truckový svátek. Adam Lacko s Buggyrou dvakrát vyhrál a upevnil si první příčku v průběžném hodnocení.

Letošní ročník evropského šampionátu tahačů (ETRC) se již zanedlouho přehoupne do druhé poloviny, ještě před tím ale přichází téměř dvouměsíční letní přestávka, která začala hned po minulém závodním víkendu. Čtvrtý závod sezóny se jel na Nürburgringu a právoplatně je považován za velký truckový svátek, to ale neznamená, že jej mají jezdci a týmy v něčem jednodušší.

Právě naopak – šlo o jeden z nejtěžších letošních podniků, počasí se měnilo velmi rychle, a do povědomí možná začíná prosakovat strategie, která má za cíl udržet Jochena Hahna na vrcholu za každou cenu. Tuto snahu nejvíce odskákal Adam Lacko s Buggyrou, ten se ale nedal a udržel průběžné vedení v šampionátu.

Měřený trénink na první závod se jel již v pátek, souboj Hahn – Lacko ale dopadl lépe pro dvaačtyřicetiletého Němce. Ten na startu prvního pohárového závodu Lackovi ujel a pouze kontroloval svou pozici, Lacko však neztratil optimismus a těšil se na druhý sobotní závod. Hned po startu jej okořenila velká nehoda, která si vyžádala restart, a přestože Lacko bojoval, na lepší než čtvrté místo nedosáhnul. „Na tu ránu jsem doplatil rozhozenou přední geometrií. Po restartu jsem už nedokázal jet tak rychle, jak bych potřeboval,“ komentoval Adam strkanici po restartu, kdy do něj ve třetí zatáčce narazil René Reiner. Po prvním dnu si Lacko připsal 17 bodů, Hahn však bral úplně všechno (30 bodů) a dostal se do čela průběžného hodnocení šampionátu.

Snadné to neměl ani Jiří Forman, druhý pilot Buggyry. Hned v prvním kole jej trefil Thomas Robineau, čímž došlo k protržení Formanovy levé zadní pneumatiky a po zbytek závodu bojoval s nestabilním tahačem. „Celý závod jsem jel s defektem a nemohl jsem využít naplno získaných zkušeností. Je to samozřejmě škoda, protože i když je tu daleko větší konkurence, pomýšlel jsem po bodech, a to se dnes nepovedlo,“ řekl v sobotní podvečer Forman.

Nedělní den zřejmě nezačal pro Adama Lacka podle představ, ze třetího místa v měřeném tréninku však byla po prvním závodě „bedna“ a nejvyšší stupínek, přestože se zřejmě musel potýkat se strategií Jochena Hahna. Tomu první příčku v nájezdu do první zatáčky pohlídal týmový kolega Rene Reinert, který hodně zvolnil a držel Lacka za sebou, Čech s Buggyrou se ale nedal, na promáčené trati (startovalo se za safety carem pod žlutými vlajkami) stáhnul zhruba šestisekundovou ztrátu, a přestože pár kol před cílem nedobrzdil do zatáčky a vylétl mimo trať, nakonec v závodě zvítězil.

„Bezstarostnou jízdu jsem si zkomplikoval sám. Naštěstí jsem se dokázal vrátit dvě kola před cílem zpět do vedení a to si bezpečně pohlídat až pod šachovnicovou vlajku,“ řekl po závodě vítězný Lacko. Dařilo se i Jiřímu Formanovi, který startoval z dvanácté pozice, nakonec skončil osmý a bral tři pohárové body. „Voda mi sedí, což jsem ukázal už na Red Bull Ringu. Nejen že to jsou body, ale také první místo pro start druhého závodu. To bude hodně zajímavé,“ uvedl s očekáváním osmý Jirka.

Druhý nedělní závod byl opět ukázkou možné strategie Jochena Hahna za přispění Reneho Reinera. Lacko se z osmé pozice na startu dostal za Reninera, který ale v jednu chvíli nepochopitelně zpomalil a nechal Hahna, aby se na dvojici dotáhnul. Reiner pak v nájezdu do zatáčky udělal Lackovi prostor a ten jej okamžitě zaplnil, Reiner ale nechtěl dát kůži zadarmo, snažil se Lacka hrubě zavřít, čímž došlo ke kontaktu, a sám se tak vyřadil z boje o stupně vítězů. Lacko už pak pouze kontroloval svou pozici, druhý závod vyhrál, celkově si za neděli připsal 30 pohárových bodů, a v průběžném pořadí se s rozdílem jediného bodu vrátil na první místo před Hahna.

Reiner si za sporný moment v posledním závodě „vysloužil“ od jury penalizaci v podobě ztráty pěti pozic na startu příštího závodu (Hungaroring, 27. -28. srpna). V závěru přiloženého videa je vidět rozhovor Jochena Hahna s Renem Renienrem bezprostředně po čtvrtém závodě, stejně jako oprávněné rozhořčení Adama Lacka. Lze ještě Reinerovo chování považovat za sportovní, nebo jsme svědky špinavé hry s cílem udržet Hahna na špici tabulky?

Foto: Buggyra Media

FIA ETRC 2016 - průběžné pořadí jezdců po čtvrtém závodě
PozicePilotTýmPočet bodů
1.Adam LackoBuggyra International Racing System198
2.Jochen HahnTeam Hahn Racing197
3.Rene ReinertReinert Racing GmbH118
4.Norbert KissTankpool 24 Racing98
5.Anthony JaniecLion Truck Racing95
6.Steffi HalmReinert Racing GmbH90
7.Gerd KoerberTeam Schwabentruck63
8.Sascha LenzS.L Racing Team Germany49
9.Ellen LohrTruck Sport Lutz Bernau40
10.Jiří FormanBuggyra International Racing System33
11.Markus AltenstrasserTeam Schwabentruck27
12.Ryan SmithOxxo Energy Racing20
13.Frankie VojtisekCzech Truck Racing Team17
14.Erwin KleinnagelvoortEK Truck Race14
15.Jeremy RobineauTeam Robineau13
16.Eduardo RodriguesReboconort Racing Truck Team8
17.Thomas RobineauTeam Robineau5
18.Shane BreretonTeam Oliver Racing2
19.Andre KursimTeam Tankpool 24 Racing0
20.Dominique OrsiniTeam Orsini Racing0
21.Jean-Claude LabadieLion Truck Racing0
22.John HemmingJ. Hemming Racing Team0

IA ETRC 2016 - průběžné pořadí týmů po čtvrtém závodě
PoziceTýmPočet bodů
1.Team Reinert Adventure325
2.Buggyra International Racing System261
3.Lion Truck Tacing - Lenz181

Jan Mička
Diskuze (0)