Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada chystá ostře střižené Vesty. Kam vyšroubuje jejich výkon?

Stanislav Kolman
Diskuze (35)
Lada Vesta si na domácí půdě i ve světě vyšlapává cestu ke stále širší klientele. Pomáhá k tomu i neustále se rozrůstající nabídka derivátů.

Model Vesta je společně s crossoverem Xray vstupem do nové éry ruské automobilky. Sedan jsme si v létě minulého roku exkluzivně vyzkoušeli díky vstřícnosti dovozce, značka totiž vozy v České republice oficiálně nenabízí.

Jinde však ano a to hned v několika provedeních. Kromě sedanu se světu ukázalo nové kombi SW a brzy se očekává příjezd ostřejšího Sportu a outdoorové varianty SW Cross. Díky informacím médií z domoviny automobilky ale víme i to, že přijedou ještě okořeněnější provedení – sportovní S-Line a dokonce i „erko“!

Názvy chystaných derivátů prozrazují data z patentového úřadu, kde si je Lada nechala zaregistrovat. Chybět nebudou větší kola, zadní spoiler, ani drobnosti, které budou sportovní provedení charakterizovat. Změny se však dotknou i použité techniky – S-Line prý dostane 1,8litrovou atmosférickou jednotku s výkonem zvýšeným na 110 kW.

Vrcholem pak bude Vesta R vyšroubovaná na 132 kW. Techniku údajně propůjčí mateřský Renault, Lada by mohla sáhnout i po 1,6litrovém motoru z Kaliny NFR, jenž poskytuje výkon 100 kW.

Líbivější prý bude i interiér, dostane černé čalounění stropnice, polokožené sedačky, hliníkové pedály, ale i kožený volant a hlavici řadicí páky. Neuniknou-li podrobnosti o některém z chystaných derivátů, budeme si na ně muset počkat až do moskevského autosalonu v Moskvě, jenž se koná v srpnu tohoto roku.

Stanislav Kolman
Diskuze (35)
27. 1. 2018 17:53
Re: S-line a R
Co tu trepes o dlzke? Pisal som ROZMERY to je dlzka, sirka a razvor. Vesta tym plne zodpoveda dnesnym kompaktom, snad nechces tvrdit ze je velka ako Rio sedan. Si najprv pozri o com hovoris predtym ako sa budes tvarit urazeno.
Avatar - Blue Sun
27. 1. 2018 14:06
Re: S-line a R
Délka není všechno, panejo... Fakt tupost.
26. 1. 2018 22:57
Re: S-line a R
Vesta je kompakt ako som pisal. Porovnaj si rozmery, velka ako i30fastback alebo mazda3 sedan. Aj nove Polo, a to je najprerastenejsi subkompakt, je mensi, nehovorim uz o inych subkompaktoch ako swift ci fiesta. To ze vesta je technicky stary kram a stoji ako o triedu mensie auta z nej este nerobi subkompakt.
Avatar - wakantanka
26. 1. 2018 19:21
Re: lada
Ja mam uz dlhsiu dobu pocit ze je povolanim ockov syn. :-)
Avatar - Barrichello
26. 1. 2018 18:37
Re: S-line a R
ty prodejní čísla stoupaj, divný ne. Když je to krám, měly by každoročně klesat ne :-)