Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lada začíná závodit jako pátá značka v poháru FIA WTCC

Ondřej Láník
Diskuze (14)
Technicky podprůměrné automobily největší ruské automobilky se mají v nejbližších letech díky velkým investicím dostat zpět na evropskou úroveň, kde byly na konci šedesátých let, když se v tehdejším Sovětském Svazu začaly vyrábět licenční Fiaty.

Velmi špatnou pověst bude vylepšovat účast v poháru cestovních vozů FIA World Touring Car Championship.

Již loni na podzim představila ruská automobilka LADA AvtoVaz záměr účastnit se v příštím roce poháru FIA World Touring Car Championship (WTCC). Dva týmové speciály připravila německá firma MTEC Sport, marketing má na starost americká Mackey Marketing Group.

Lada, která letos slaví čtyřicetileté jubileum, se rozhodla udělat cosi se svou nevalnou pověstí. Prvním krůčkem je účast v poháru cestovních vozů WTCC, do něhož v sezóně 2006 tovární tým nasadí dva okruhové vozy. Kontrakt na spolupráci s firmou MTEC Sport je uzavřen na tři roky, během nichž by se Lada ráda ukázala v dobrém světle na slavných evropských okruzích jako jsou Spa, Magny-Cours, Silverstone nebo Imola.

Světovou premiéru Lady WTCC letos v březnu v Ženevě automobilka nestihla kvůli průtahům při celním odbavení prototypu. Hned první závod seriálu Lada propásla kvůli nedostatečně připraveným závodním vozům.

Na oficiálních stránkách poháru FIA WTCC figuruje Lada v současnosti jako pátý tovární tým, vedle Chevroletu, BMW, Alfy Romeo a Seatu.

Ondřej Láník
Diskuze (14)