Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lady car 2011: Nejlepším vozem pro ženy je Hyundai ix35

redakce AUTO.CZ
Diskuze (43)
Ženy v Brně vybíraly nejlepší auto potřetí, celkem porovnávaly 26 vozů.

Nejlepším vozem pro ženy je Hyundai ix35. Vítěze ankety Lady car 2011 v pátek vybrala na brněnském Autosalonu VIP dámská porota. Jejími členy byla například Česká miss 2008 Eliška Bučková nebo herečka Jana Paulová. ČTK to řekla Dita Brančíková ze společnosti Veletrhy Brno, která Autosalon pořádá.

Ženy vybíraly nejlepší auto potřetí, celkem porovnávaly 26 vozů. V roce 2007 si srdce ženských celebrit získalo sportovní Audi S5. V roce 2009 vybrala VIP porota Volvo XC60, návštěvnice Autosalonu nejvíce nadchl moderní design vozu Kia Soul. Letos hlasovaly o nejlepším vozu pro ženy pouze celebrity.

Podle manažerky Autosalonu Jany Hraběové ženy na rozdíl od mužů nezajímá tolik výkon motoru ani zrychlení, ale všímají si spíše bezpečnostních prvků nebo praktického řešení úložného prostoru. "Ženy vybírají auto také podle vzhledu. Toto kritérium ale nehraje zdaleka tak velkou roli, jak se mezi muži říká," uvedl Hraběová.

Letošní Autosalon myslí na ženy také ve svém programu díky akci Žena a auto. Tento program poběží po celou dobu veletrhu od 4. do 9. června v pavilonu F. Ženy čekají testovací jízdy nebo módní přehlídky.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (43)
Avatar - escorpion
11. 6. 2011 11:45
Re: ix35
i30 je na tom lepšie. Priestorovo aj kvalitatívne. Interiér, sedačky. ix35 má iba vyšší posed. To je všetko. :no:
Avatar - Ronault.
6. 6. 2011 13:48
Re: ix35
Jestli necheš diskutovat, tak stačí se rozepsat na moje auto.cz, pokud napíšeš objektivnšě zkušenosti, tak leckomu pomůžeš. Je tam spousta recenzí pro inspiraci, klidně moje na mé bývalé auto.

Číňani mě přesvědčí tehdy, když příjdou s kvalitním autem, které od nikoho neokopírovali... a možná ani tak mne nepřesvědčí. Přecejen částečně jsem evropský vlastenec a pokud to není nezbytné, tak přece máme spoustu domácích evropských výrobců, které třeba podpořit, pokud si to zaslouží.
6. 6. 2011 09:32
Re: ix35
:yes: :yes: Podepisuju.
Avatar - rohYpnol
5. 6. 2011 22:30
Re: ix35
Jenže zrovna benzinové verze prošly testem teprve nedávno. I když k tomu připočítám bulharskou konstantu, která zahrne dobu od testu samotného po jeho zveřejnění, tak zrovna změna naladění je VLEMI nepravděpodobná až nereálná. Vem si, jak dlouho trvalo, než sesterská Kia upravila uskákaného Soula. Ke změně naladění může dojít počítám tak při faceliftu.
Komfortněji naladěná je i sesterská Sportage, přitom obecně to bývá právě naoapak (Hyundai bývá měkčí). Osobně si myslím, že ix35 šla přímo proti Ford Kuga a aby mohla aspoň trochu konkurovat agilitě Kugy, tak muselo dojít k tuhým pružinám.
Avatar - Ronault.
5. 6. 2011 22:14
Re: ix35
Nevadí mi, co kdo má. Ať si má kdo chce co chce, ale ať z čehokoliv nedělá něco, co není ;-) Taky nemám problém popsat chyby svého auta a že jich je.

A dokonce jsem se tady v diskuzi několikrát ix35 zastal.

S tou spolehlivostí jsem zatím ve spojení značka dost opatrný. Pravda, dávají záruku, i když na forech jsem mnohokrát slyšel stížnosti, že to není tak jednoznačné. A taky před pár lety by to člověk s touto značkou dohromady nedával. Zatím mne ještě H/K nechávají neutrálním, i když mnohokrát mne už přesvědčili, že jsou lepší a lepší... nebezpečná konkurence.