Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Asterion: Pokud se bude vyrábět, mohlo by stát 12 milionů Kč

Jan Mička
Diskuze (11)
Hvězda pařížského stánku Lamborghini, koncept Asterion, se možná dostane do výroby. Chtěli byste první hybrid s býkem ve znaku?

Zatímco na letošním autosalonu v Paříží to ještě nevypadalo, že by se mohl koncept Lamborghini Asterion dostat do sériové výroby, dnes to zřejmě v automobilce vidí trochu jinak. Tedy alespoň podle zpráv britského Autocaru, jehož zdroje tvrdí, že se v současnosti vážně spekuluje o ceně produkčního kusu.

Jde pouze o „orientační“ propočet, který nakonec nebude mít na povolení či zamítnutí výroby vliv, nebo se v sídle automobilky rodí plán výroby s pevnými základy? Podle Autocaru by se cena produkčního vozu mohla pohybovat okolo 350.000 liber (asi 12,2 milionu korun), za což může především technika, která doplňuje standardní zážehový desetiválec o objemu 5,2 litru a výkonu 449 kW.

Jak jsme totiž uvedli již před premiérou Lamborghini Asterion, jedná se o plug-in hybrid, který pojí sílu zmíněného desetiválce a trojice elektromotorů, které dodávají dalších 220 kW výkonu. Jednoduchý součet pak prozrazuje jediné – Lamborghini by s příchodem Asterionu mělo soupeře pro Porsche 918 Spyder, McLaren P1 a LaFerrari.

Plug-in hybridní technologie navíc Lamborghini pomůže v boji o snížení flotilových emisních. Přestože Asterion dosáhne maximální rychlosti 320 km/h a z klidu na 100 km/h akceleruje za 3 sekundy, v průměru by měl spořádat pouze 4,1 litru benzinu. Nemá ale smysl více rozebírat, že v reálném provozu bude takový výsledek nedosažitelný.

Jan Mička
Diskuze (11)
Avatar - flyboyeda
16. 12. 2014 21:02
Asterion nechci, chci Nanuk
;-)
16. 12. 2014 11:24
lambo
Než by tam radši dali twin turbo a výkon 1000k tak radši hybrid. Ty baterky nebudou dávat plný výkon po celou dobu jízdy. Takže je to akorát prznění vlivem EU. Cena oproti klasickýmu hurakánu dvojnásobná. Nemůžu se dočkat až lambo ohlásí osmiválec nebo šestivál. Sice furt lepší než tří a čtyřválec, ale od lamba se přece čeká, i vzhledem k ceně, exklusivní motor.
16. 12. 2014 11:17
Re: Lamborghini Asterion JE PROTI RIMAC slabota
jj
RIMAC Concept One [odkaz] je DRAŽŠÍ A LEPŠÍ >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
16. 12. 2014 11:10
Re: Lamborghini Asterion JE PROTI RIMAC slabota
taky pěkný, je z čeho vybírat :-)
Avatar - CarlosOstrava
16. 12. 2014 10:56
Re: Lamborghini Asterion JE PROTI RIMAC slabota
popřípadě něco takového...

[odkaz]