Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder: Novitec Torado nabízí 860 koní (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Po návštěvě společnosti Novitec Torado se může Huracán LP 610-4 Spyder pochlubit agresivnějším zevnějškem i velmi zajímavými výkony svého desetiválce.

Novitec Torado jako specialista na úpravy vozů značky Lamborghini, patřící pod křídla Novitec Group, představuje svou představu o atraktivnější podobě Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder.

V první řadě se úpravce zaměřil na zevnějšek vozu a připravil si pro karoserii doplňky z kompozitních materiálů, při jejichž vývoji byla využita i měření v aerodynamickém tunelu.

Komplet v podobě předního spoileru, nástavců prahů a decentního spoileru na zádi má zlepšovat proudění vzduchu kolem vozu i přítlak na obě nápravy při vyšších rychlostech.

Mezi úpravy exteriéru, které se ovšem projevují i v jízdních vlastnostech patří použití nových kovaných kol o průměru 20 palců vpředu a 21 palců vzadu s pneumatikami Pirelli P-Zero o rozměrech 245/30 ZR20, resp. 325/25 ZR21.

Nové pružiny pak mohou snižovat světlou výšku až o 35 mm a v blízké budoucnosti budou do nabídky zařazeny i stavitelné tlumiče.

Za proměnou karoserie a úpravami podvozku nemusí nijak zaostávat ani atmosférický desetiválec o objemu 5,2 litru s výkonem 610 koní (449 kW) a točivým momentem 560 N.m. Pro něj u Novitec Torado připravují proměnu v přeplňované monstrum s výkonem 860 koní (633 kW) a točivým momentem 960 N.m.

Samostatnou kapitolu má představovat výfukový systém nabízený v provedení, v němž je vyroben ze stejného materiálu jako výfuky monopostů Formule 1. Vedle nízké hmotnosti vyniká i zvukovým projevem, který lze ovládat z interiéru prostřednictvím elektronicky řízených klapek.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
5. 8. 2016 20:12
Re: Zbytečné - základní verze je naprosto dostačující
Emane
Avatar - Hammunasakra
5. 8. 2016 14:12
Re: Zbytečné - základní verze je naprosto dostačující
Základní verzi si dá Ferrari nebo McLaren k svačině = jestli myslíš dostačující ve smyslu dostatečná tak budiž ;-)

I když koně navíc ovladatelnosti moc nepomůžou :-)

Sériový verzi začal na paty šlapat už i Nissan [odkaz]

Novitec = celkově pěkná úprava :yes: :-!
Avatar - flyboyeda
5. 8. 2016 11:54
Zbytečné - základní verze je naprosto dostačující
;-)