Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini má nového šéfdesignéra

Michal Fokt
Diskuze (1)
Nad designem budoucích Lamborghini bude bdít Němec Mitja Borkert, dosavadního šéfa Filippa Periniho zlákalo studio Italdesign Giugiaro.

U Lamborghini teď probíhá personální zemětřesení a bude velkou otázkou, jaký vliv to bude mít na další vývoj značky. Z vedení odešel Stephan Winkelmann, což nepovažuji za šťastný krok. Stejně jako Luca di Montezemolo svým charizmatem pomáhal dotvářet image Ferrari a Marchionne vypadá za řečnickým pultem trošku zvláštně, i Winkelmann měl se svým vzezřením playboye určitě výrazný vliv na to, jak je Lamborghini dnes vnímáno.

A nejedná se o jedinou významnou změnu. Post šéfdesignéra opouští Filippo Perini, jenž v rámci koncernových škatulat přechází do vedení designérského studie Italdesign a na jeho místo nastupuje Mitja Borkert. Dvaačtyřicetiletý Němec vystudoval automobilový design na Design University of Pforzheim a od roku 1999 pracoval ve Style Porsche ve Weissachu na různých pozicích včetně General Manager Advanced Design a Director of Exterior Design.

Borkert se podílel na vzniku modelů Panamera Sport Turismo, Porsche 718 Boxster, Cayenne, Macan nebo Mission e. Na post Director of Centro Stile v Sant´ Agatě nastoupí 4. dubna.

Michal Fokt
Diskuze (1)
3. 3. 2016 23:12
koniec pravehoLamba?
..ako môže NEMEC robit šéfdizajnéra Lamborghini >:D ved to je svatokrádež! Lambo musí mať ten prehnaný spirit náladového Taliana, ktorý nemá problém porušiť všetky pravidlá a normy len z vidinou vytvoriť ďalšieho šialeného a tak nádherného býka... Kupujte posledné dobré Lambá....už nebudú..