Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini Murcielago LP 670-4 SuperVeloce China Limited Edition: Dlouhé jméno pro velkou zemi

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Italský výrobce supersportovních automobilů Lamborghini na autosalonu v Pekingu představil model Murciélago LP 670-4 SuperVeloce China Limited Edition, který je, jak jeho jméno napovídá určen přímo pro čínský trh.

Lamborghini si pro své nejrychleji se rozvíjející odbytiště připravil Murciélago LP 670-4 SuperVeloce China Limited Edition. Tato speciální edice má vzniknout v sérii deseti vozů a každý z nich bude vybaven plaketou se svým sériovým číslem a jménem majitele.

Hlavním poznávacím znamením China Limited Edition je šedá povrchová úprava karoserie s oranžovým pruhem na černém podkladu uprostřed přídě a na střeše. Oranžová barva má podle tiskových materiálů automobilky symbolizovat neuvěřitelnou sílu sopečné erupce. Stejná oranžová barva jakou je vyveden pruh je použita i na písmena SV na bocích, brzdové třmeny, několik částí interiéru a prošívání čalounění.

V případě pohonné jednotky a podvozku nedochází k žádným změnám. Před zadními koly je uložen vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,5 litru s výkonem 493 kW (670 k). Murciélago LP 670-4 SuperVeloce má i díky odlehčení o 100 kg velmi slušný poměr 2,3 kg na jednoho koně výkonu. Z 0 na 100 km/h akceleruje za 3,2 s a dosahuje maximální rychlosti 342 km/h. Při použití většího zadního spoileru Aeropack Wing se zvýší aerodynamický přítlak a sníží maximální rychlost na 337 km/h.

Šest zastoupení automobilky Lamborghini na stále se rozvíjejícím čínském trhu za loňský rok prodalo 80 vozů, což znamená, že meziroční nárůst prodejů činil 11 procent. Italská automobilka počítá s dalším zvyšováním prodejů a minulý týden otevřela sedmé zastoupení a brzy má následovat dokončení a otevření osmého showroomu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (13)
Avatar - Johny.Rico
28. 4. 2010 10:15
Re: Jděte do pi*e s Čínou * už!
Nemám s tím problem ;-)
Avatar - white label
28. 4. 2010 00:22
Re: Jděte do pi*e s Čínou * už!
Dámské vložky "Rico", jděte kam patříte (do pi*e)... >:D >:-[]
Avatar - pallas
28. 4. 2010 00:17
Re: cina je tu, ako sme ju nikdy nechceli
ponukal som auto.cz pred tyzdnom (ci viac?) ze im pomozem,ked poslu svojho redaktora do Pekingu - predsa len, nemam profi fotak atd.
Asi zhodnotili, ze netreba. Skoda.
Avatar - pallas
28. 4. 2010 00:15
Re: Jděte do pi*e s Čínou * už!
a to este ked sa zajtra dozvies, kolko bolo v Cine predstavenych noviniek..
Zatial si pobrowsuj obrazky [odkaz]
Avatar - Falco
28. 4. 2010 00:05
Re: cina je tu, ako sme ju nikdy nechceli
Existují dva typy lidí, jedni svět utvářejí, druzí si zvykají..