Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini poodhalilo budoucí plány. Ve hře je i nástupce Miury!

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
O italské automobilce se v poslední době hovoří hlavně ve spojení s připravovaným SUV. Vedení ale potvrdilo zajímavou informaci o dalších modelech, konkrétně chystaném sporťáku.

Světová premiéra SUV Urus se blíží, i proto se poslední rozhovor se Stefanem Domenicalim, CEO Lamborghini, točil zejména kolem tohoto tématu. Pro značku bude chystaný model klíčový a věří, že zvládne prodat až 7.000 kusů ročně. To by byl významný skok oproti loňskému roku, ve kterém Lambo prodalo 3.457 sporťáků. Domenicali potvrdil, že SUV bude stát asi pět a čtvrt milionu korun a k prvním vlastníkům dorazí v druhé polovině příštího roku.

Domenicali však zmínil i další, o poznání zajímavější informaci. Lamborghini podle něj analyzuje možnou stavbu zcela nového čtyřmístného sporťáku. Nadšení fanoušků ale mírní dodatek, že vůz přijede nejdříve v letech 2025 až 2030.

Zhruba před měsícem se zástupci značky nechali slyšet, že další model bude inspirovaný některým ze svých předchůdců. Vzhledem k tomu, že jej Domenicali takto specifikoval, mohlo by se jednat o nástupce Lamborghini Miura, které vznikalo v letech 1966 až 1973.

Vzpomeňme také, že před devíti lety přivezla italská společnost na autosalon v Paříži koncept čtyřmístného sportovního vozu s názvem Estoque. Do výroby model nikdy nezamířil, protože se automobilka nakonec rozhodla pro stavbu SUV. Znamená ale nové odhalení, že se realizace projektu přeci jen dočkáme?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)