Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lamborghini ve Frankfurtu 2007

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)
Hlavní hvězdou italské značky s býkem ve znaku se na autosalonu ve Frankfurtu stal nový supersport pojmenovaný Reventon, který vychází z modelu Murciélago LP640.

Lamborghini Reventón

Na první pohled je sice jasné, že pod povrchovými panely karoserie se ukrývá Murciélago, ale automobilka u tohoto modelu sází především na jeho exkluzivitu a chystá se vyrobit sérii pouhých dvaceti vozů, jejichž ceny mají začínat na 1 milionu Euro.

Tým designérů Lamborghini se při navrhování tohoto modelu inspiroval bojovými letouny. Podle prohlášení automobilky jsou všechny povrchové díly zcela nové. Pro výrobu karoserie posloužil sklolaminát (přední i zadní kapota) kompozitní materiály. Zadní svítilny využívají světelných diod, vpředu jsou použity bi-xenony a světelné diody jsou určeny pro denní a směrová světla.

I v interiéru je poznat, že dárcem orgánů je Murciélago a největší novinkou je použití nového přístrojového panelu, který je podobně jako v některých letadlech sestaven ze tří displejů z tekutých krystalů. Zajímavý prvkem, který také pochází z letectví je ukazatel přetížení.

Před zadní nápravou je uložen dvanáctiválec do V o objemu 6,5 litru, pocházející z modelu Murciélago LP640, který poskytuje výkon 471 kW (640 k) a točivý moment 660 Nm. Prostřednictvím převodovky e-gear s řazením pádly pod volantem jsou poháněna všechna čtyři kola.

Stejně jako Murciélago LP640 i Reventon dosahuje maximální rychlosti 340 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,4 s.


Ondřej Pavlůsek
Diskuze (7)