Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Video: Lamborghini Aventador J – Výroba a odhalení v Ženevě

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Trojice oficiálních videí nabízí pohled na výrobu jedinečného Lamborghini Aventador J a připomíná jeho představení novinářům včetně zvukového projevu jeho dvanáctiválce.

Hvězdou automobilky Lamborghini se na letošním autosalonu stal Aventador J vyrobený v jediném exempláři. Karbonový monokok byl přizpůsoben absenci střechy i tradičního čelního skla. Posádku před atmosférickými vlivy chrání pouze deflektory, které zabíhají až do dveří a nad bezpečností bdí ochranné oblouky.

Technika je sériová a shodná s uzavřeným Aventadorem LP 700-4, základem je tedy vidlicový dvanáctiválec 6,5 l s výkonem 515 kW (700 k), který se spouští tlačítkem. Kryt motoru tvaru X je součástí rámu. Také převodovka ISR a pohon všech kol jsou na svých místech, o zavěšení typu pushrod nemluvě.

Auto samozřejmě jede přes 300 km/h, konkrétní údaj si ale výrobce nechal pro sebe. Zveřejnil ovšem rozměry. Aventador J je 4890 mm dlouhý, bez zrcátek 2030 mm široký a pouhých 1110 mm vysoký. Vpředu jsou dvacetipalcová kola, vzadu o palec větší. Lité pětipaprskové ráfky mají centrální matice.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)