Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia Flavia Red Carpet Edition pro milovníky filmu

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (21)
Lancia na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách představila speciální vydání svého nového kabrioletu.

Již sedmý rok po sobě je Lancia hlavním sponzorem Mezinárodního filmového festivalu v Benátkách, pořádaného od 29. srpna do 8. září 2012. Pro tuto akci italská automobilka poskytla flotilu svých vlajkových lodí Lancia Thema, které doplňuje i nová Flavia. Je to vůbec poprvé, kdy se této role v benátském Lidu ujal kabriolet.

Právě tato událost stojí za vznikem Lancie Flavia Red Carpet Edition, jejíž název dává jasně najevo spojení vozu se světem stříbrného plátna. Čtyřmístný kabriolet se v rámci tohoto provedení dočkal exkluzivní úpravy interiéru v podobě čalounění sedadel a části výplní dveří červenou kůží Pelle Frau® Pieno Fiore od společnosti Poltrona Frau, výrobce luxusního nábytku.

S červeným čalouněním sedadel kontrastuje bílý lak karoserie, ale žádné další specifické úpravy provedeny nebyly a toto speciální provedení čtyřmístného kabrioletu je ve všech dalších ohledech stejné jako standardní verze.

K jeho pohonu slouží zážehový čtyřválec o objemu 2,4 litru spojený se šestistupňovou samočinnou převodovkou. Maximální výkon agregátu je 125 kW (170 k) při 6000 min-1 a točivý moment vrcholí hodnotou 220 Nm při 4500 min-1.

Spolupráce značek Lancia a Poltrona Franu představuje spojení dvou výrobců luxusních produktů z Itálie.

Poprvé se tyto firmy spojily již ve dvacátých letech dvacátého století a spolupráce pokračovala v roce 1984, když firma Poltrona Frau společně s Lancia Style Centre připravila interiér pro model Thema 8.32, který byl poháněn motorem značky Ferrari.

Dalšími vozy na nichž tyto značky spolupracovaly se staly modely Dedra, Y10 a Thesis. Nejnovější výsledky spolupráce Lancie a Poltrona Frau představují interiéry současných modelů Musa, Delta a Thema.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (21)
Avatar - Barrichello
4. 9. 2012 09:37
Re: Určitě je dobře, že se tady zas objevil nějaký článek o
Ekonomivky by to stálo úplně stejný peníze, dokonce méně. Nemuseli by se přelepovat znáčky a měnit masky.

Jediný co by u delarů fiat udělali že by sundeli ze štítu logo Lancie a pověsili by tam logo Chrysler >:D
3. 9. 2012 21:08
Re: Lancia & Poltrona Frau
:yes: bohužel
3. 9. 2012 17:29
Určitě je dobře, že se tady zas objevil nějaký článek o Lanc
.... aspoň Barik zas jedou pocítí nefalšovanou rozkoš.... :yes:
Prodeje jsou tristní, ale furt lepší než v Evropě Chryslera držet.... ikdyby se toho prodalo 3x tolik (což je otázka a vůbec to není jisté), nedávalo by to ekonomicky smysl....
Ale někteří to prostě fakt nechtějí chápat....
Avatar - sendador
3. 9. 2012 16:21
No zadna slava to neni
ale ze vsech tech US Lancii vypada Flavia jeste nejlip
Avatar - Sonny Crockett
3. 9. 2012 16:09
Líbí
Ale jo, mně se ty sedačky líbí. Škoda, že nejsou přes toho Chryslera moc vidět, mohly nafotit i víc než jen opěrky hlav.