Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia na IAA ve Frankfurtu

Ondřej Láník
Diskuze (13)
Ve Frankfurtu Lancia předvede, že italský design je stále špičkou ve svém oboru. Návštěvníky má zaujmout nejen retrostudie kupé Fulvia, ale i architektonické ztvárnění nápaditého výstavního stánku.

Luxusní značka italského koncernu Fiat se ve Frankfurtu opět ukáže ve velkém stylu. Italský design a smysl pro krásno má vtáhnout návštěvníky do nápaditého stánku o rozloze více než 1500 m2.

Návštěva může začít třeba u exkluzivního kompaktu Ypsilon, který měl premiéru na jaře, ale přesto je mu věnována značná pozornost i v Německu. Na pozadí je postavena ulice s luxusními obchody podobná hlavním bulvárům v Římě nebo Miláně, nechybí fontána di Trevi a vše je doplněno filmem „Fascination Ypsilon“ oslavující pověstný sladký život-Dolce Vita. Nedaleko Ypsilonů bude k vidění kombi Lybra Emblema Station Wagon, ve kterém jsou použity vedle luxusních materiálů i retroprvky připomínající kupé Flaminia z roku 1963.

Na travertinovém mramoru stojící studie Lancia Fulvia Coupé je doplněna dvěma dalšími koncepty, postavenými na bázi produkčních modelů: Phedra Promenade a Thesis Promenade. Centrem pozornosti bude letos u Lancie koncept Fulvia, který je dalším z řady obnovených modelů v retrostylu. Fulvii pohání čtyřválcový motor 1.8 l (103 kW), který jí umožní zrychlení na 100 km/h za 8,6 s a nejvyšší rychlost 213 km/h. Okolí Fulvie je obklopeno vodou a vzpomínkami na sedmdesátá léta. Z této epochy pochází také další klenoty Lancie: Flavia, Stratos nebo Beta HPE. V této části stánku Lancie se mohou návštěvníci autosalonu osvěžit u vodního baru jednou z 50 světoznámých značek minerálních vod, které zde budou podávány.

Ondřej Láník
Diskuze (13)