Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lancia v Ženevě 2006

Ladislav Čermák
Lancia opět – jako již na několika autosalonech - na svém stánku nepředvedla žádný nový model ani studii, to jí ovšem nezabránilo velkolepě oslavit sté výročí značky speciální edicí dvou základních modelů.

Kromě pamětní plakety, umístěné na B-sloupku, budou k dispozici ve třinácti kombinacích dvou barev, které navrhli sami fanoušci značky během boloňského autosalonu! Na stánku Lancie byl umístěný počítač na kterém návštěvníci ukládali svoje návrhy a automobilka pak vybrala 13 nejžádanějších.

Ypsilon Centenary Edition

se kromě zmíněného ekluzivního laku odlišuje i bohatou výbavou, ve které nechybí rádio s CD přehrávačem, 16“ litá kola, dálkově otevírané dveře, separátně posuvná a sklopná dvě zadní sedadla a vyhřívaná a sklopná vnější zpětná zrcátka. Vystavený exemplář oblékl nadčasovou kombinaci šedé a černé, která se zopakovala v barvách speciálně navržené exkluzivní čalounící látky uvnitř. Uvnitř se skrýval čtyřválec 1.4 l 70 kW, ale k dispozici jsou i ostatní motory z nabídky.

Musa Centenary Edition

Světle modro-tmavě modrá Musa se stokoňovou vznětovou devatenáctistovkou také reprezentovala novou edici. Pro Musu je v ní připraveno hnědé kožené čalounění s kontrastním obšitím a logem Musa v opěrkách hlavy, dvouzónová automatická klimatizace, navigační systém s GSM telefonem, kožený volant, 4 airbagy, parkovací senzory, panoramatická střecha a dvoubarevná 16“ kola. Nechybí také ESP, mlhovky a všechna elektrická okna.


Ladislav Čermák