Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover se připravuje na výrobu modelu Discovery Sport, nabírá 250 nových zaměstnanců

David Bureš
Diskuze (1)
Nové kompaktní SUV se bude vyrábět po boku Range Roveru Evoque. Discovery Sport má být univerzálním a schopným strojem.

Místo jednoho modelu Discovery nabídne Land Rover celou rodinu takto nazvaných modelů. Prvním z nich bude Discovery Sport, který se stane nástupcem dnešního Freelanderu. Britský výrobce se již připravuje na výrobu tohoto vozu, jehož prodej začne v roce 2015.

Discovery Sport se bude tak jako Freelander vyrábět v továrně Halewood po boku Range Roveru Evoque, kde kvůli zahájení výroby nového vozu automobilka vytvořila 250 nových pracovních míst. Díky tomu bude v tomto závodě na severozápadě Anglie pracovat 4.750 lidí. To je více než třikrát tolik ve srovnání s rokem 2010.

Do zahájení výroby Discovery Sport britská automobilka investovala 200 milionů liber (cca 6,9 miliard korun). Už v březnu byla v závodě instalována nová lisovací linka, novinkami je i 260 robotů, svařovací stroje používající laser nebo systémy hlídající kvalitu výroby.

Discovery Sport bude jedním z minimálně čtyř modelů rodiny Discovery. Nástupce Freelanderu bude podle automobilky nejschopnějším a nejuniverzálnějším kompaktním SUV na trhu. Vzhled se jako u dalších modelů této rodiny inspiruje konceptem Discovery Vision, vedle pětimístné verze má být k dispozici i verze s prodlouženým rozvorem pro sedm osob.

Vedle začátku produkce Discovery Sport pracuje Land Rover také na zahájení lokální výroby v čínské továrně, kterou buduje ve spolupráci se zdejší automobilkou Chery. Produkce v závodě Changshu má být zahájena ještě letos, britská značka však stále oficiálně nepotvrdila, které modely zde bude produkovat. Podle zdrojů serveru Automotive News Europe budou v Číně vznikat Evoque a aktuální Freelander.

Lokální výroba má zvýšit prodeje Land Roveru na čínském trhu, budovaný závod ve městě Changshu má vyrábět až 130.000 automobilů ročně. Později zde budou vznikat také vozy značky Jaguar a nové značky určené pro zdejší trh.

David Bureš
Diskuze (1)
Avatar - 3_diamanty
20. 6. 2014 14:09
parada
aktivity v Cine nepochybne tiez pomozu :yes: smerovanie znaciek je na dobrej ceste

landrover jaguar :yes: