Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover v Paříži 2006

Vitek
Diskuze (2)
Britský specialista na terénní vozy náležící do amerického koncernu Ford přivezl do Paříže hned dva zbrusu nové modely, což se opravdu nestává moc často.

Kompaktní SUV Freelander sice není úplná novinka, ale do Londýna se na Motorshow v červenci asi každý nedostal. Druhé vydání tohoto jediného tradičního konkurenta zástupu asijských SUV se designem odkazuje na svého předchůdce, kdysi poněkud překomplikovaný interiér se naopak vzhledově trochu přiblížil větším modelům značky. Freelander sází v duchu filozofie značky přece jen o něco více na schopnosti v terénu, má světlost 210 mm a v jednotlivých balících výbavy celou řadu elektronických pomůcek, pohon všech kol však zajišťuje pouze klasická spojka Haldex. Vůz bude pohánět jeden benzinový a jeden dieselový motor. Zážehový šestiválec 3,2 l od Volva patrně nebude pilířem prodejů, spíše motorem „do počtu“, má výkon 171 kW a točivý moment 317 Nm, takže zvládne stovku za zajímavých 8,9 s a maximální rychlost činí 200 km/h, přičemž jeho spotřeba v kombinovaném režimu činí 11,2 l.

Lehkými inovacemi prošlo i patrně v současnosti nejdéle vyráběné auto, Land Rover Defender. Vůz, který se vyrábí jen s minimálními změnami už od roku 1948 dostal pro modelový rok 2007 nově zpřevodovanou šestistupňovou převodovku, novou palubní desku s vylepšenou ventilací a topením a třetí řadu sedadel namísto nouzového sedátka bokem ke směru jízdy. Nová je také pohonná jednotka, turbodiesel o objemu 2,4 l má výkon 90 kW a točivý moment 360 Nm.

A nakonec Range Rover – vrchol nabídky Land Roveru přichází s novým dieselovým osmiválcem o objemu 3,6 l. Ten disponuje výkonem 200 kW při 4000 otáčkách a točivým momentem 640 Nm, není tedy divu, že těžký vůz vyveze ke stovce za 9,2 s a dokáže jet rychlostí až 200 km/h. Přitom si v kombinovaném cyklu žádá pouze 11,3 l nafty.


Vitek
Diskuze (2)
Avatar - donPedro
5. 10. 2006 00:04
LR+
Jak tak koukám na ty fotky Land Roverů tož se mně vybaví skotská vysočina a k tomu skotská a v hlavě se mi spustí CD od Mika Oldfielda "Voyager". Tož tak.