Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover v Ženevě 2009

Diskuze (0)
Land Rover se stejně jako většina ostatních značek loni potýkal s poklesem odbytu. Místo 105 tisíc vozů z roku 2007 prodal jen 75 tisíc terénních automobilů.

Výrazně k tomu přispěl propad odbytu nejprodávanějšího modelu Freelander 2 ze 42 tisíc kusů na necelých 30 tisíc ks, ale odbytově se propadly i další modelové řady. Jediným protikrizovým modelem je Defender, jehož 8 tisíc kusů si specifická klientela kupuje krize-nekrize.

Freelander 2 TD4_e

Novinkou u Freelanderu 2 pro modelový rok 2010 je standardní nasazení systému intelligent stop/start pro vznětové motory. Všechny Freelandery s turbodieselem tak nově ponesou označení TD4_e. Tato úprava přispěla ke snížení emisí CO2 ze 194 na 179 g/km u vozů s manuální převodovkou.

Range Rover TDV8 Westminster

Westminster je část Londýna, kde sídlí britský parlament a královna. A právě takto Land Rover pojmenoval 300kusovou limitovanou edici modelu Range Rover s motorem 3,6 TDV8. Specifickými prvky pro tento model je označení Westminster na dveřích zavazadlového prostoru, 20palcová kola s pěti zdvojenými paprsky a povrchem s diamantovým lakem, volant vyrobený částečně ze dřeva a nerezové pedály. Na výběr budou barvy Santorini Black, Stornoway Green a exklusivní lak Marina Black. Interiér může být buď černý Jet/Jet, nebo v kombinaci se slonovinovou kůží Ivory/Jet.


Diskuze (0)