Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Land Rover ve Frankfurtu 2007

Vitek
Diskuze (4)
První lehce rozmazaná silueta, kterou Land Rover představil během tiskové konference, měla navnadit novinek-chtivé publikum. Mnoho se novináři nedozvěděli, protože odhalování bude pokračovat až v lednu 2008 v Detroitu.

Spekuluje se o novém modelu menším než je současný Freelander, ale vůz na snímku bude zřejmě teprve studie. Bude-li Land Rover opakovat scénář studie Stormer, mají se příznivci značky nač těšit.

Prozatím se radují jen přátelé přírody, kteří také občas s nějakým tím Land Roverem vyráží do krajiny. Ekologicky šetrnější budou nejprve jen Freelandery se vznětovými motory a ručně řazenou převodovkou, neboť právě tato provedení budou standardně vybavována systémem stop/start, který sníží spotřebu paliva asi o 10 %. Systém, který bude vypínat motor kdykoliv to provozní podmínky umožní, se do výroby dostane až zkraje roku 2009.

Novým tedy byl nakonec byl jen Range Rover, který pro nový modelový rok dostal řadu detailních vylepšení a rozšířenou standardní výbavu, například o odvětrávané sedačky.

BM


Vitek
Diskuze (4)