Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Legendy na stříbrném plátně: Filmový festival pro fanoušky aut

David Bureš

Legendy, to není jen parádní automobilová výstava, která se letos konala již podruhé, ale také další aktivity určené pro zapálené fandy do aut. Nejnovějším podnikem pořadatelů Legend je filmový festival Legendy na stříbrném plátně.

Festival bude probíhat celou zimu, přičemž první večer je naplánovaný na pátek 11. prosince. Prvním promítaným snímkem bude dokument Adrenalin, který prezentuje 50 let historie závodů cestovních vozů značky BMW. Promítání v kině Premiere Cinemas Praha v Hostivaři se zúčastní i jeden z jeho tvůrců Tim Hahne.

Vedle dokumentu Adrenalin se v rámci prvního večera Legendy na stříbrném plátně můžete těšit i na promítání snímků z dílny serveru Petrolicious, a to s důrazem na videa o vozech BMW. Zahraniční dokumenty budou promítány s českými titulky.

Na návštěvníky čeká od 19:00 celkem pětihodinový program, kterého se zúčastní i legendární závodník Břetislav Enge. Pořadatel Legend Lubor Kos pak představí připravovaný třetí ročník této výstavy. Na akci budou vystavena i sportovní a závodní auta. Automobiloví fanoušci se tak rozhodně mají na co těšit! Vstupné činí 500 korun.

David Bureš