Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lego již brzy nabídne Caterham Seven (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Lego má ve své nabídce řadu stavebnic pro motoristické nadšence a brzy přidá další, kterou bude model Caterhamu Seven.

V bohatá nabídce společnosti Lego figuruje pěkná řádka stavebnic automobilů od jednodušších, jakými jsou například Fordy Mustang, F-150 Raptor a Model A až po špičkové stavebnice Ferrari F40 a Mercedes-Benz Arocs 3245.

Novinkou, která se má zařadit do produkce dánského specialisty na hračky, se stane Caterham Seven. Ten patří k oblíbeným předlohám, což dokazuje například dílo stavitele s přezdívkou Sheepo, které se objevilo před pár lety.

Lego ovšem za vzor pro svou budoucí stavebnici zvolilo dílo, pod nímž je podepsán Carl Greatrix, který postavil dva Caterhamy. Jeho vozy sice neumí jezdit samy, ale jsou poměrně věrnými replikami skutečného Sevenu, které jejich tvůrce přihlásil do programu Lego Ideas.

Zde jeho modely získali tak velkou podporu fanoušků, že je spolu s dalšími osmi stavebnicemi analyzovali odborníci ze společnosti Lego. Právě na základě jejich schválení se můžeme těšit na oficiální stavebnice Sevenu, které zamíří do prodeje.

V současnosti Lego pracuje na finální podobě produkčních Caterhamů a je tedy možné, že dojde k odlišnostem od původního návrhu Carla Greatrixe, který je na snímcích, ale očekává se, že výsledný produkt bude velmi podobný.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Bully_
19. 3. 2016 22:19
Re: limitované stavebnice Lego jsou jednou z nejlepších fina
Tenhle Caterham si urcite s klukem poridime :-) Ne jako investici, ale z lasky k Legu a k tomu autu :yes:
Avatar - Barry Lyndon
19. 3. 2016 16:10
limitované stavebnice Lego jsou jednou z nejlepších finanční
Člověci kupujte! Nebudou....