Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Letňanská Avia chce dodávat podvozky pro britské autobusy

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Letňanský výrobce nákladních vozů Avia Ashok Leyland Motors chce od příštího roku dodávat podvozky pro britské autobusy Optare. Její mateřská firma Ashok Leyland získala v Optare čtvrtinový podíl. Uvedla to dnes společnost v tiskové zprávě.

Avia podle mluvčího Michala Bačkovského chce vyrábět podvozek pro autobusy střední velikosti do 32 až 35 míst k sezení. "V současné době probíhá druhá fáze vývoje, která má za cíl připravit univerzální podvozek, který budou moci využít pro dostavbu přední evropští výrobci těchto autobusů," uvedl.

Rozšíření tradičního portfolia produktů Avia, které historicky tvořily hlavně lehké nákladní automobily s naftovým pohonem, zapadá podle Bačkovského do koncernové strategie automobilové divize skupiny Hinduja Group.

"Naše mateřská společnost Ashok Leyland získala čtvrtinový podíl britského výrobce autobusů Optare. Spolu s programem podvozků pro autobusy, které vyvíjíme na platformě podvozků pro nákladní automobily u nás v Avii, tak potvrzujeme dlouhodobou strategii získání významného podílu na světovém trhu autobusů," uvedl výkonný ředitel Avie Marcus Pauels.

Společnost Optare je součástí skupiny Tanfield a mateřskou společností firmy Smith Electric Vehicles, se kterou už více než pět let Avia vyrábí elektrovozy pro evropský trh, a od loňského podzimu také pro trh v USA. V letošním roce budou dodávky pro Smith tvořit třetinu veškeré výroby. Avia nedávno od závodu Smith získala zakázku na 200 podvozků.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
25. 8. 2010 21:24
Re: To sou kecy...
trocha ciernaho humoru
25. 8. 2010 12:18
Re: To sou kecy...
>:D :yes: :yes: :yes:
Avatar - Pekelná Micinka
25. 8. 2010 00:52
To sou kecy...
Ve skutečnosti se jedná o díly na novou třídu britských ponorek. Podobnou nyní disponují např. poláci. >:-[] >:-[] [odkaz]