Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Letňanská Avia chce letos prodat tisíc aut

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Letňanský výrobce nákladních vozů Avia v prvním čtvrtletí zvýšil prodej o téměř 200 procent na 102 vozů. Za celý rok chce prodat 1030 aut proti loňským necelým 300 vozidlům.

"Podle nastaveného plánu se chceme na konci roku dostat zhruba na tisícovku prodaných vozidel. Další čtvrtletí proto bude docházet k akceleraci produkce především díky prodeji na nově otevřených trzích," uvedl výkonný ředitel Marcus Pauels. Ve druhém čtvrtletí plánuje firma prodat 200 aut.

Většina automobilů poputuje na nové exportní trhy Avie a na dodávky podvozků pro ekologické vozy Smith. Avia podle Pauelse získala v Rusku, Polsku a Bulharsku první dealery nové obchodní sítě a místní manažery zodpovědné za budování těchto sítí. "Od poloviny roku zde plánujeme dodávky zákazníkům, které budou prodeje v dalších kvartálech ještě zvedat," dodal.

Trh s nákladními vozidly se z dopadů ekonomické krize vzpamatovává pomalu, proto Avia zvolila strategii vstupu na nové trhy. Do konce tohoto roku chce začít působit například v Austrálii nebo Argentině.

Avia patří pod indickou Ashok Leyland Motors, která dlouhodobě ztrátový podnik získala v roce 2006. Loni vyrobila 283 vozů, což je o zhruba 200 méně než v roce 2008.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (1)
Avatar - FRPE
25. 4. 2010 03:02
1000x
Tak to gratuluji, máme ve firmě objednanou 1ks této Avky, takže dalších 999ks jde do světa ... >:D

čili mám limitovanou edici, a chlapci, to je teda NĚCO!!! :yes: