Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Letní Kryštof: policisté řešili 2880 přestupků

Libor Zezulka
Diskuze (3)
Ve dnech 15. - 18. července 2005 probíhala na českých dálnicích další dopravně bezpečnostní akce. Policisté napočítali přes 2800 přestupků.

Podle původního harmonogramu, který pronikl na veřejnost, si měla Policie ČR na chování řidičů na dálnicích posvítit později, ale nakonec datum akce posunula. Dnes tisková mluvčí Policejního prezidia ČR informovala o výsledcích akce, do které se zapojilo přes pět set policistů, přičemž společně s dopravními policisty se na akci podíleli i policisté cizinecké a pohraniční policie a pracovníci celních úřadů. Policisté se tentokrát zaměřili především na kontrolu bezpečnosti a plynulosti dálničního provozu.

Během čtyř dnů zjistili 2 880 přestupků, z nichž byla většina řešena blokovým řízením. „U 22 řidičů bylo zjištěno požití alkoholických nápojů, 426 řidičů použilo zpoplatněný úsek dálnice bez dálniční známky,“ řekla také mluvčí. Během dopravně bezpečnostní akce zadrželi policisté jednoho pachatele trestné činnosti a dvě celostátně hledané osoby. Policisté pokutovali za chůzi po dálnici také 40 chodců. V průběhu akce policisté šetřili na dálnici 40 dopravních nehod, při kterých byly 3 osoby lehce zraněny a jedna osoba byla usmrcena.

Libor Zezulka
Diskuze (3)