Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Letos se v Evropě prodá více než 13 milionů vozů, tvrdí ACEA

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Evropské sdružení výrobců automobilů (ACEA) zlepšilo výhled pro evropský automobilový trh. Prodej nových osobních automobilů v Evropě v letošním roce podle nové prognózy stoupne o pět procent na více než 13 milionů vozů.

Předchozí odhad přitom počítal pouze s dvouprocentním růstem, sdružení nicméně upozornilo, že poptávka zůstává hluboko pod úrovní z období před příchodem světové finanční krize, a vyzvalo evropské politiky k podpoře konkurenceschopnosti evropského automobilového průmyslu. V roce 2007 se v Evropě prodalo téměř 16 milionů automobilů.

„Navzdory příznivé prognóze si nemůžeme dovolit propadnout sebeuspokojení," uvedl generální tajemník ACEA Erik Jonnaert. „Evropa stále čelí obtížnému období. Evropská unie dnes v prodeji zaostává za Čínou a Spojenými státy, kde se prodeje vrátily k předkrizovým úrovním," dodal.

Sdružení ACEA v polovině června oznámilo, že prodej aut v Evropské unii v období od ledna do května meziročně stoupl o 6,8 procenta na 5,8 milionu vozů. Údaje o vývoji prodeje za celé první pololetí zveřejní ve čtvrtek 16. července.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (2)
Avatar - Ham.
11. 7. 2015 22:27
Re: 13 je pěkný šíslo, TAK PRO UPŘESNĚNÍ :
že se prodá 1 mega elekter v Evropě? To jsi se sekl minimálně o řád, to se zdaleka neprodá ani celosvětově. V USA je pokles a zbytek světa už roste jenom mírně přičemž Evropa je v absolutních počtech daleko jak za USA, tak za Čínou..
[odkaz]
11. 7. 2015 16:08
13 je pěkný šíslo, TAK PRO UPŘESNĚNÍ :
jj
takže pokud ŘECKO spáchá/nespáchá GREXIT [odkaz] tak skromným přáním ACEA je v Evropě udat 12MEGA spalovacích popelnic [odkaz] a 1MEGA EMOBILŮ [odkaz] [odkaz]
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D :yes: