Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Levného Renaultu se dočkáme již brzy

David Bureš
Diskuze (19)
Malá novinka z dílny francouzské značky Renault má zacílit na zákazníky z rozvojových trhů.

Letošní rok je u Renaultu ve znamení smrště novinek, francouzský výrobce chce letos představit hned pět nových modelů. Jedním z nich bude i vůz interně označovaný jako XBA, což bude městské auto primárně určené pro rozvojové trhy.

Nového modelu se dočkáme již velice brzo. Serveru Indian Autos Blog to sdělil šéf indického zastoupení Renaultu Sumit Sawhney, který řekl: „Již velice brzy o tom uslyšíte.“

Nový automobil bude pro Renault velice důležitý na indickém trhu, kde jsou taková malá auta velice oblíbená. XBA by značce mělo zásadním způsobem navýšit zdejší tržní podíl, zatímco dnes zde drží dvě procenta trhu, v budoucnu by to mohlo být pět procent.

Sawhney potvrzuje, že XBA bude globálním automobilem, bude se tak prodávat v různých koutech světa. Do Evropy by se auto mohlo dostat se znaky Dacie, byť tento výrobce levných aut v minulosti tvrdil, že minivůz nechystá.

Základem auta bude modulární platforma CMF-A. Pod kapotou se patrně malý benzinový tříválec o objemu 800 cm3. Ten by měl být spárován s manuální i automatickou převodovkou.

Renault na začátku roku prohlásil, že v letošním roce chce uvést na trh pět nových modelů. Podobu známe již v případě dvou novinek – nové Espace se již začalo prodávat, crossover Kadjar na trh zamíří v létě. V červenci pak bude odhalen nástupce Laguny, nový model střední třídy by se mohl jmenovat Atalans. Poslední letošní novinkou má být pick-up, zřejmě vyvinutý ve spolupráci s aliančním partnerem Nissan.

David Bureš
Diskuze (19)
15. 4. 2015 23:21
Re: Proč ???
Měly být použity fotky konceptu Kwid. Jinak to levné autíčko už má i oficiální jméno - Renault Kayou.
14. 4. 2015 23:10
Re: Nie, nedočkáme
placení diskutéři jsou vcelku běžná věc ... sám jsem kdysi dostal v jedné firmě nabídku toto dělat navíc k mému povolání.
14. 4. 2015 21:34
Re: Proč ???
Ani nie, z oboch viem nič, ale Tvoj výber bol predsa len príhodnejší. :-)
Avatar - pumpkin
14. 4. 2015 18:30
Re: Proč ???
Tak pre predstavu snáď lepšie ako 6-ročný európsky koncept použitý v článku.
14. 4. 2015 18:03
Re: Proč ???
To sme toho uvideli... >:D