Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Svatba v Monaku: 1x Lexus LS Landaulet a k tomu 200x BMW 7 (video)

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Zatímco Lexus je hrdý na hybridní svatební kočár s karoserií Landaulet, BMW v tichosti poslalo na jih Francie 200 šestiválců.

Minulou sobotu se v Monaku odehrála druhá nejdůležitější svatba roku. Monacký princ Albert II. si bral jihoafrickou plavkyni Charlene Wittstockovou.

Lexus pojal svůj příspěvek novomanželům velkoryse. V belgické karosárně Carat Duchatelet nechal vyrobit landaulet. Přestavba trvala přes 2000 hodin. Karosáři museli provést důkladné 3D simulace, jejich výsledkem je nahrazení mnoha partií skeletu karbonovými a kevlarovými díly. Díky tomu se podařilo zachovat odpovídající tuhost šasi bez viditelných vyztužovacích úprav.

Unikátem byla stahovací průhledná střecha, která je zhotovena ze 7 mm tlustého polykarbonátu. Jednolitý průhledný díl bez viditelných výztuh nebo sloupků váží pouhých 25 kg. K jeho zhotovení Lexus přizval nejmenovanou francouzskou společnost, která se specializuje na okna v leteckém průmyslu, především u helikoptér.

Lexus LS 600h L Landaulet zřejmě byl minulý víkend nejsledovanější limuzínou v Monaku, jenže nejvíce vidět bylo 200 sedmičkových BMW.

Z Mnichova je svatebčanům poslala BMW Group, opatřila je monackými registračními značkami a na multifunkční ovladač iDrive přidala královský znáček. Místo prestižních avšak žíznivých dvanáctiválců, které by nezapadly do zelené image Alberta II., byly pod kapotou sedmiček pouze šestiválce.

Ondřej Láník
Diskuze (3)
Avatar - saldy
7. 7. 2011 17:29
Re: znacky
Ale zase je pěkný, že se princ uskromnil a objednal 200 jen šestiválců.
7. 7. 2011 11:25
znacky
On tie znacky navrtaval asi rovno na plech 8-s
Avatar - Emel
7. 7. 2011 10:49
Lexus a BMW
Lexus pro prince, BMW pro prostý lid...