Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus CT 200h (2012): Sada F Sport a k tomu několik změn

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Lexus na severoamerický trh uvádí paket F Sport pro kompaktní hybrid CT 200h. Pro modelový rok 2012 provedl drobné změny v nabídce výbavy.

Lexus CT 200h byl jako prémiový pětidveřový hatchback s hybridním pohonem vyvíjen primárně pro Evropu, ale ta se paketu F Sport dočká až jako poslední. Premiéra sportovních doplňků pro CT 200h se odehrála na loňském podzimním autosalonu v Sydney a nyní automobilka oznamuje jejich vstup na severoamerický trh.

Stejně jako v případě větších modelů značky Lexus i u CT 200h představuje paket především kosmetické úpravy. Na hybridním pohonném agregátu se nic nemění. CT 200h F Sport je tedy stále poháněno zážehovým motorem o objemu 1,8 l (73 kW) a synchronním elektromotorem s permanentním magnetem (60 kW). Celkový výkon soustavy činí 100 kW.

K dosažení sportovnějších jízdních vlastností mají přispět nové sportovní tlumiče spolu se 17palcovými litými koly. V Austrálii představený paket F Sport obsahoval 18palcová litá kola.

Vzhled sportovce mají Lexusu CT 200h dodat agresivněji tvarované nárazníky a nová mřížka masky chladiče. Pro interiér je připraven volant obšitý perforovanou kůží, kovové doplňky na palubní desce, hliníkové sportovní pedály, kožená hlavice řadicí páky a nové kovové prahové lišty. Sedadla mohou být čalouněna černou perforovanou kůží.

Kromě paketu F Sport je novinkou pro modelový rok 2012 na severoamerickém trhu Vehicle Proximity Notification System. Tento nový akustický výstražný systém upozorňuje chodce a cyklisty na přibližující se vůz, který je poháněn pouze elektromotorem.

Poslední novinkou pro severoamerický trh je nový šedý lak karoserie pojmenovaný Nebula Gray Pearl. Ten v nabídce nahrazuje šedou s označením Smoky Granite Mica.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)