Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Lexus CT 200h F Sport: Rychle i s hybridem

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Lexus na autosalonu v Sydney představil paket F Sport pro svůj nový kompaktní hybrid.

Nejmenší model v historii japonské značky byl sice primárně vyvíjen pro Evropu, ale australský trh je pro Lexus neméně důležitý. Právě proto se na autosalonu v Sydney ve světové premiéře představuje hybridní hatchback CT 200h s paketem F Sport.

Podobně jako v případě větších modelů značky Lexus i u CT 200h představuje paket především kosmetické úpravy. Na hybridním pohonném agregátu se nic nemění. CT 200h F Sport je tedy stále poháněno zážehovým motorem o objemu 1,8 l (73 kW) a synchronním elektromotorem s permanentním magnetem (60 kW). Celkový výkon soustavy činí 100 kW.

Nejzásadnější úpravou je použití nových sportovních tlumičů. Ty mají přispět k vylepšení ovladatelnosti vozu. Vše ostatní je zaměřeno na dosažení sportovního vzhledu.

V případě exteriéru představují součásti F Sport paketu agresivněji tvarovaný přední i zadní nárazník, nástavce prahů, osmnáctipalcová litá kola s tmavě šedou povrchovou úpravu, zatmavená zadní boční okna, loga F Sport na předních blatnících a modrý lak Flame Blue.

V interiéru je použit sportovní volant s logem F Sport, hliníkové pedály, nové prahové lišty a dekory čalounění i obložení interiéru.

Kdy bude paket F Sport pro Lexus CT 200h uveden na trh a jaká bude jeho cena prozatím automobilka nezveřejnila.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)